La fadista Dulce Pontes, al Transversals

El cicle inclourà quatre conferències amb l’objectiu de generar pensament crític

Presentació del cicle Transversals.COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú organitza la tercera edició del cicle Transversals, un espai creat per afavorir l’intercanvi de coneixements i l’esperit crític. De fet, el cicle es defineix com la confluència de disciplines i de persones de procedències diverses en què es genera un interessant espai de transformació i aprenentatge.

En aquesta ocasió la protagonista del cicle és la cantant i compositora de fados Dulce Pontes, que participarà en una tertúlia amb la periodista musical de La Vanguardia Maricel Chavarria. L’acte tindrà lloc dijous 19 d’octubre a les set de la tarda a la sala d’actes del comú. La xerrada servirà per fer un repàs a la trajectòria de l’artista portuguesa, incidint en la trobada amb Ennio Morricone i els fruits d’aquest encontre cabdal.

Dulce Pontes també oferirà el concert Perfil, un dels seus projectes més personals, en què es mou entre el fado i la música popular portuguesa, alhora que s’obre al jazz i la música llatina. El concert serà divendres 20 d’octubre a dos quarts de deu de la nit a la sala del Prat del Roure.

El cicle també comptarà amb altres conferències, que giraran a l’entorn de temes com ara l’habitatge, el món rural, moviments ideològics o la cultura.

La creadora artística, divulgadora i generadora de pensament crític Vanesa Freixa oferirà una ponència que porta per títol Ruralisme o barbàrie (dimecres 25 d’octubre a les set de la tarda a la sala d’actes del comú), mentre que l’actriu Mercè Arànega reflexionarà sobre l’assaig de Michaela Murgia sobre la perillositat de la propagació dels moviments populistes d’ultradreta amb l’obra Instruccions per fer-se feixista (dimarts 7 de novembre a dos quarts de deu de la nit a la sala d’actes del comú).

A més, l’arquitecte social i activista espanyol Santiago Cirugeda parlarà sobre l’arquitectura efímera, el reciclatge i les estratègies d’ocupació en la conferència Construint amb la Crazy Army (dijous 9 de novembre, a les set de la tarda a la sala d’actes del comú), mentre que la xerrada del doctor en història de l’art Luís Vives-Ferrándis Sánchez, Màquines que pinten soles i animals artistes: cultura visual en temps posthumans, girarà a l’entorn de la intel·ligència artificial i les relacions entre la imatge i la cultura en diferents contextos culturals (dilluns 13 de novembre, a les set de la tarda la sala d’actes del comú).

Les conferències i la representació teatral Instruccions per fer-se feixista són gratuïtes, mentre que el concert que oferirà Dulce Pontes té un preu de 20 euros.

tracking