Participació “rècord” en les 17es Jornades de cuina de tardor

La cita gastronòmica compta amb 21 restaurants i menús que combinen la tradició i la creativitat

Una comensal en un dels restaurants.EDUARD COMELLAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les Jornades de cuina detardorLa Massana Fogons “batenrècordde participació” amb vint-i-un restaurants, segons va confirmar el comú. Lesjornades“segueixenen lalíniade la seva essència”, basant els menús en productes locals i de temporada, combinant les receptes tradicionals amb la creativitat dels diversos xefs cadascun amb la seva especialitat. “El sector de la restauració s’implicaenla nostra estratègia de gastronomia sostenible i amb propòsit”, va afirmar el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Josep MariaGarrallà.

L’edició d’enguany inclou algunes novetats, seguint el projecte de gastronomia sostenible, que “està en constant evolució”, segons el comú. Alguns restaurants inclouen informació alimentària de substàncies que podrien causar al·lèrgies o intoleràncies, “un aspecte en el qual es volincidiren les pròximes edicions”, va indicar el comú. Alhora, es fomenten les propostes per als vegetarians amb una àmplia varietat per poder escollir depenent dels gustos de cada persona. Entre els plats vegetarians hi ha propostes com ara espàrrecs verds amb maionesa d’ametlla i tòfona, crestes farcides de carbassa de Ca l’Aymà o tàrtar de remolatxa de l’hort.

Ara bé, continua havent-hi una àmplia varietat de plats amb carn del país, com ara “civet de porc senglar de les muntanyes de la Massana amb bolets dels nostres boscos, hamburguesa de poltre d’Andorra o estofat de vedella del país amb rovellons. Els restaurants participants són el Molí dels Fanals, la Llum d’Oli, l’Hort de Casa, Oolong, Émo-Hotel Palomé, Toc-Anyós Park, Borda Eulari, Carroi-Abba Xalet Suites Hotel, Angelo, Babek, Tapeo de Dario, Versió Original, Malandra, Món Bohemi, Donpi, Borda Xica, Andrea, Hostal Palanques, Gaucha, Tuco i la Minjadora del Sinquede.

El llibret de les jornades, que es pot consultar a www.visitlamassana.ad, inclou informació complementària com, per exemple, la llista dels ingredients del trinxat i informació sobre el seu origen, que prové de la cuina d’aprofitament. Justament, les jornades ofereixen dos cursos sobre la cuina d’aprofitament els propers 14 i 21 d’aquest mes, conduïts per l’experta en cuina sostenible Kattia Juárez.

El programa també inclou un taller sobre com fer una bona barbacoa, amb el formador Guillermo Hernández, que tindrà lloc el pròxim 8 d’octubre. En els dos casos, les places són limitades i cal fer reserva a l’oficina de Turisme de la Massana, al telèfon 835 693 o bé per e-mail a info@comumassana.ad.

D’altra banda, el document també inclou informació sobre els productors locals de la Massana i ofereix la possibilitat de visitar els obradors de la Formatgeria Casa Raubert, la xocolateria Xocland i la cerveseria Alpha. Les jornades es mantenen actives durant el mes d’octubre i el comú recomana fer reserva prèvia.

tracking