Nacions Unides

Astrié remarca la importància de democratitzar l'espai públic

El cònsol major de la capital ha intervingut avui en la segona sessió del Forum of Mayors

David Astrié, durant el 3r fòrum d'alcaldes al Palau de les Nacions de GinebraComú d'Andorra la Vella/Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de la capital, David Astrié ha intervingut avui en la segona sessió del Forum of Mayors que té lloc al Palais des Nations a Ginebra i que enguany es centra en la regeneració de les ciutats.

Astrié ha detallatles mesures que s’han desenvolupat en els darrers anys per democratitzar l’espai públic i potenciar els desplaçaments a peu per la capital, amb voravies més amples i espais destinats als vianants, com l’avinguda Meritxell, el carrer Callaueta, o la reforma integral de les avingudes Santa Coloma i d’Enclar per connectar a peu Andorra la Vella i Santa Coloma. Alhora, ha esmentat el projecte Metrominut una experiència que marca les distàncies entre zones de la parròquia per fer veure al ciutadà que es pot recórrer sencera a peu en poc menys d'una hora.

El cònsol major també ha citat altres accions com la limitació de velocitat a 30 quilòmetres hora en tota la zona urbana i l'eliminació progressiva dels vehicles oferint el bus comunal gratuït. De la mateixa manera, ha ressaltat que en els darrers 8 anys s'ha incrementat un 30% la superfície destinada als parcs.

Quan a reptes de futur, Astrié ha parlat dels estudis de càrrega que s'estan duent a terme per adaptar el model de creixement urbanístic de la parròquia i poder gestionar de manera correcta aspectes com els recursos hídrics.

tracking