Mercat, tallers, rutes i espectacles a la Pitavola d'Arinsal

El mercat ofereix més d’una trentena de parades, tallers, rutes guiades i espectacles de carrer durant tot el cap de setmana al nucli d’Arinsal

Visitants en una paradeta del mercat.Comú de la Massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de la Massana va donar ahir el tret de sortida a la Pitavola del Comapedrosa. Concretament, es tracta de la tercera edició de la cita gastronòmica i cultural amb activitats artesanals, sortides a la muntanya i parades amb productes alimentaris. La inauguració va ser a càrrec d’una exposició de la massanenca Natàlia Montané. Es tracta d’una doble exposició fotogràfica, amb imatges del segle passat, cedides pel Consell Cultural de les Valls d’Àneu, i fotos actuals. L’exposició es podrà veure durant tot el cap de setmana a la casa del quart d’Arinsal.

L’acte inaugural, presidit per la cònsol major, Olga Molné, va comptar amb una “alta participació” de veïns d’Arinsal, segons va manifestar el comú. Molné va destacar que “el millor de la Pitavola és el seu emplaçament, al nucli antic del poble d’Arinsal, un entorn únic per poder passejar per la trentena de parades i pel carrer dels Oficis”. La novetat d’enguany és que s’hi podrà veure un bufador de vidre i un teixidor de llana.

Per la seva part, el conseller de Medi Ambient, Sergi Gueimonde, va explicar que “amb aquesta doble exposició volem posar en valor la feina dels nostres ramaders i ramaderes, a través d’un viatge fotogràfic”.

Els assistents, que van acompanyar les autoritats nacionals i comunals, podran gaudir tot el cap de setmana de diverses activitats, des d’excursions guiades fins a tallers, un planetari o un espectacle al carrer. A més, hi haurà sessions chill-out al Niu de la Pitavola, un espai al capdamunt del poble “on fer una parada i prendre una cervesa artesana”, segons manifesta el comú. La corporació afegeix en comunicat de premsa que la part més gastronòmica de la fira és a càrrec dels restaurants d’Arinsal, que també participen en la ruta de la tapa tant al migdia com al vespre.

El mercat obrirà portes avui i demà a les deu del matí. Les activitats, però, començaran una estona abans, ja que s’han programat diverses excursions guiades. Avui se celebra una sortida guiada al refugi de les Fonts, una sortida etnobotànica i taller de tints naturals amb Color Botànica, i una sortida nocturna per veure els estels amb Mizard Xperience. També hi haurà l’escape room Borís I Rei d’Andorra, així com una actuació de l’Esbart Valls del Nord, i moltes més activitats. Les sortides guiades demà es faran al camí de les Carboneres, a les bordes de Prat Nou i als Bolets del Comapedrosa. La cita es donarà per finalitzada amb l’actuació musical del duet Old School i la ruta de la tapa de les 13 a les 15 hores. La clausura serà a les 17 hores.

tracking