La Vila Medieval acaba després de tres dies “d'èxit”

L’esdeveniment està “plenament consolidat”, destaca el comú

La sínia de la Vila Medieval.COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Mònica Codina, va fer ahir una valoració molt positiva de la Vila Medieval. L’esdeveniment va acabar al vespre després de tres dies en què la parròquia s’ha omplert d’activitats i de públic “d’arreu del país”. Codina va afirmar que la Vila Medieval, de què aquest any s’ha celebrat la 20a edició, és un esdeveniment “totalment consolidat”.

Codina va destacar, del programa d’aquest any, “l’èxit” de les activitats adreçades al públic infantil. A la sínia de fusta, atracció que el comú va fer portar de França, així com al carrusel, van formar-se llargues cues al llarg del cap de setmana per pujar-hi. Les atraccions van col·locar-se a la plaça de la Germandat. La cònsol menor va destacar, també, que els jocs de fusta van atraure molts infants i famílies.

Un altre dels “encerts” de la Vila Medieval va ser l’espectacle dels Abanderats de Tortosa. El grup català, especialitzat en els espectacles coreogràfics amb banderes històriques, va sorprendre els visitants que van omplir els carrers de la parròquia. Codina va recordar que l’última edició de la fira en què hi va haver espectacles de carrer va ser la del 2016.

RESTAURACIÓ

La cònsol menor també va fer una bona valoració de l’impacte de la Vila Medieval en els bars i restaurants de la parròquia, sobretot els situats prop de la plaça de la Germandat, epicentre de la fira.

Codina, d’altra banda, va qualificar també “d’encert” la inclusió de la Fira Esotèrica –activitat que forma part del programa de les Jornades de Bruixeria– en la Vila Medieval, així com la reedició del sopar medieval, organitzat per l’Esbart Lauredià. Com cada any, ha estat un dels actes més concorreguts de la festa i ha exhaurit places.

tracking