El comú netejarà el camp de tir de Pal de plom i plàstics

La corporació instal·larà una xarxa al talús que permetrà recollir els residus sense haver de garbellar la terra

El camp de tir del pla de Borràs, a Pal.Club de Tir de la Rabassa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de la Massana netejarà el talús del camp de tir del pla de Borràs, situat dins del terme de Pal, dels residus que s’hi han acumulat des que va inaugurar-se fa trenta anys. Segons va explicar aquesta setmana al Diari el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde, els treballs consistiran a separar la terra del talús del plom i el plàstic dels cartutxos disparats i dels fragments de ceràmica dels plats. “És una feina que és molt laboriosa perquè pràcticament s’ha de fer a mà”, va assegurar el conseller. En acabar una empresa especialitzada traslladarà els residus a un centre de tractament perquè siguin reciclats.

Tot i que el camp de tir va obrir fa unes dècades, Gueimonde va puntualitzar que no s’hi han acumulat gaires residus perquè al llarg d’aquests anys l’equipament només ha estat operatiu en dies puntuals a l’estiu, sobretot per la festa major de la Massana i el Roser. Si es tractés d’un camp de tir d’ús més regular, va afegir el representant comunal, la neteja s’hauria d’haver fet molt abans. “Volem recuperar aquest espai i tenir-lo mediambientalment com Déu mana”, va manifestar el conseller.

La voluntat de la corporació és treure a concurs els treballs al més aviat possible. Si no hi ha cap imprevist, Gueimonde va apuntar que podrien començar d’aquí a un mes. En la sessió de consell de comú de dijous va aprovar-se un crèdit extraordinari per un import de 60.000 euros per finançar les obres, que es finançarà mitjançant una disminució corresponent de tresoreria.

Un cop s’hagi descontaminat el talús, el comú hi instal·larà una xarxa que recollirà el plom dels cartutxos. Aquest element, va apuntar Gueimonde, permetrà recuperar-lo sense haver de garbellar la terra. La Federació Andorrana de Tir (FAT), encarregada de la gestió de l’equipament, podrà vendre el plom i els altres residus que s’hi acumulin i utilitzar els ingressos que se’n derivin per finançar les seves activitats. LA FAT i el comú van signar el conveni de cessió gratuïta de les instal·lacions fa tot just una setmana.

El comú intentarà executar aquestes obres abans del final de mandat perquè la FAT pugui gaudir del camp de tir en condicions òptimes. Gueimonde va recordar que la corporació, el Govern i la FAT treballen conjuntament perquè les instal·lacions puguin acollir les proves de tir dels Jocs dels Petits Estats del 2025. Per fer-ho possible, encara caldrà fer més obres a l’equipament.

tracking