Movem Ordino vol que el geriàtric es faci als terrenys de Casa Rossell

Pàmies no considera convenient construir un aparcament a la zona de les escoles

La consellera de Movem Ordino, Bàrbara Pàmies.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera del grup de Movem Ordino, Bàrbara Pàmies, va reiterar ahir en la roda de premsa posterior al consell de comú que l’espai adequat per construir el centre sociosanitari són els terrenys de Casa Rossell. És a dir, les parcel·les on s’ha projectat el laboratori de recerca en immunologia de Grifols. Les condicions de l’espai, situat a tocar del Valira del Nord, d’una zona boscosa i, alhora, del centre del poble d’Ordino, el fan un bon candidat, va argumentar la consellera, per ubicar-hi l’equipament.

Pàmies va criticar que el cònsol major, Josep Àngel Mortés, volgués construir l’edifici als terrenys de propietat comunal situats al darrere del centre de segona ensenyança de la parròquia, que la corporació va adquirir gràcies a la cessió obligatòria. “Ens preocupa que la zona de les escoles estigui cada vegada més massificada”, va afirmar.

La consellera de Movem Ordino tampoc està d’acord amb les condicions de cessió del terreny a la concessionària del centre geriàtric proposades pel cònsol. Pàmies va lamentar que es volgués cedir la parcel·la per un període de 50 anys a canvi d’una contraprestació de 30.000 euros anuals, una xifra que va qualificar de “ridícula” i de “regal”.

D’altra banda, la representant de la minoria va afirmar que “no és necessari” construir un aparcament d’unes 180 places al subsol de l’edifici, ja que en aquesta zona de la parròquia no hi ha una gran demanda d’espais d’estacionament. “No estem en contra que es faci l’aparcament, però una despesa tan gran no està justificada”, va afirmar Pàmies. La consellera va apuntar, en aquest sentit, que en aquesta zona de la parròquia les places d’aparcament que hi ha són suficients per cobrir la demanda. No és el moment d’impulsar una obra d’aquesta envergadura, va recalcar per reforçar els seus arguments, tenint en compte el context d’encariment dels preus de la construcció.

El cònsol major, per la seva part, va lamentar que el projecte no tiri endavant. “S’ha perdut una oportunitat important, no tan sols per a la parròquia, sinó per al país”, va afirmar. Mortés va destacar que un equipament com el centre sociosanitari permetria donar resposta a les necessitats d’aquests tipus de serveis que tenen els usuaris de les valls del nord.

tracking