El comú projecta un aparcament vertical a la part baixa del Falgueró

La corporació preveu habilitar el terreny amb un total de 200 i 300 places per als usuaris de l’hospital i per al veïnat

El comú projecta un aparcament vertical a la part baixa del Falgueró

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Escaldes-Engordany projecta construir un aparcament vertical on hi ha l’actual del Falgueró, en el qual preveu disposar d’entre 200 i 300 places respecte a les 158 que hi ha hagut fins ara. Així ho va confirmar la cònsol major, Rosa Gili, en relació amb la pèrdua de bona part del pàrquing actual una vegada comenci a edificar-se la promoció immobiliària del Falgueró Valley View. Segons va confirmar la mandatària comunal al Diari, es tracta d’un projecte “viable” i “realista”, ja que les finances “ho permeten tirar endavant”. La part baixa del pàrquing és l’emplaçament que projecta el comú per edificar l’aparcament vertical, atès que és de propietat comunal fruit de la cessió urbanística. La parcel·la restant, però, és la part on està previst instal·lar el projecte urbanístic que comptarà de tres noves torres de quinze plantes d’alçada.

Segons Gili, es tracta d’una zona residencial, i el pàrquing és essencial per als ciutadans que desitgin deixar el vehicle per anar a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. “És un ampli benefici”, segons Gili, “tant per a l’hospital com per al tanatori nacional i també per al veïnat”. El comú ha rebut fins ara diferents propostes i no té previst arrencar el projecte aquest any. Ara per ara, el comú queda pendent de la construcció del complex urbanístic, ja que és possible que es desenvolupi per fases, segons va indicar la mandatària comunal. “Treballem per fer-ho possible i tenir-ho al més aviat possible”, va explicar Gili.

El projecte forma part d’una de les múltiples propostes que el comú ha encarat per “buscar solucions a la manca d’aparcaments a la parròquia”, segons va remarcar Gili, que és un dels dèficits que ha hagut d’assumir al seu mandat per l’autorització de projectes immobiliaris de l'ara ministra Trini Marín. Segons va exemplificar la cònsol major, algunes de les altres solucions han estat habilitar dues plantes subterrànies a l’aparcament de l’Església i demanar places de pàrquing comunals a les noves torres que s’edificaran al Clot d’Emprivat.

La recollida porta a porta

Gili va reiterar la possibilitat d’ampliar el servei de recollida dels residus porta a porta a d’altres zones residencials de la parròquia, atesos els bons resultats que ha mostrat la prova pilot que va començar el mes de gener. Fins ara, els Vilars i Can Diumenge han estat les úniques urbanitzacions que han gaudit d’aquesta iniciativa i ara el comú vol aplicar-ho a d’altres zones perifèriques de la parròquia, com ara la Plana, la Solana o Can Noguer, tres de les possibilitats que va avançar la consellera de Medi Ambient, Cèlia Vendrell, a la presentació del projecte.

Gili va assegurar al Diari que és una modificació que no arribarà fins l’any vinent, però que té previst accentuar la bona rebuda que està tenint el sistema. Durant l’agost, es va evidenciar un augment en l’hàbit de neteja i reciclatge fins a un 10% en comparació als mesos previs a la prova. “Hi ha hagut molta feina d’esforç i conscienciació per part dels veïns”, va explicar Gili.

tracking