L'aparcament de l'Església segueix en la fase d'excavació i manté terminis

El comú ha pogut començar la perforació de la parcel·la després de reforçar el sosteniment del terreny amb un sistema de micropilots

La cònsol major, Rosa Gili, a les obres.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres d’ampliació de l’aparcament de l’Església continuen avançant amb èxit, havent ja realitzat una tercera part de l’excavació del terreny i col·locat un sistema de resistència de la parcel·la. Fins ara han estat els treballs més complicats de l’obra, ja que el comú va haver de col·locar micropilots al sòl i instal·lar un sistema d’ancoratges per unificar-los, una obra que va endarrerir l’inici del projecte cinc mesos, ja que va requerir una maquinària específica que el comú va demanar a una empresa de fora. Ara, però, la instal·lació que permet fer l’excavació ja està feta i una tercera part està perforada. De fet, la resistència del terreny li permet suportar un edifici a sobre.

En l’exposició del projecte davant dels veïns, Quim Dolsa, el cònsol menor, va posar sobre la taula l’opció de construir-hi un edifici multifuncional o d’equipament cultural damunt. Més endavant, l’opció va quedar descartada, tot i comptar amb la resistència suficient. De moment, el projecte aprovat pel comú inidica que serà una plaça pública la que ocuparà el terreny.

Els treballs que ara queden pendents de fer per donar per finalitzada la reforma és acabar la fonamentació de la parcel·la, enllestir la construcció dels murs al voltant i, finalment, apujar l’estructura definitiva de l’aparcament. El pàrquing disposarà d’un centenar de places més, concretament, fins a un total de 140 en comparació amb les 40 prèviament. Amb aquesta obra, que va ser pressupostada amb 6,4 milions d’euros, el comú preveu donar resposta a la manca de places d’aparcament al centre d’Escaldes-Engordany, que “és un dels problemes principals per al comerç”, segons van assenyalar les conclusions de l’estudi sobre l’estat del sector que va elaborar la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, conjuntament amb el comú, al mes de maig.

Els treballs estan respectant la data de finalització i, segons la cònsol major, Rosa Gili, l’obra té una durada de 16 mesos des de l’inici al gener, per la qual cosa s’espera tenir-ho acabat l’abril del 2024.

De la mateixa manera, es manté la circulació alterada a la part alta de la parròquia. Fins ara, les obres han provocat talls al tram de l’avinguda Carlemany i han redireccionat la circulació a l’avinguda de les Escoles i Copríncep De Gaulle, a més de fer un canvi de sentit a l’avinguda de les Escoles, entre l’encreuament amb Carlemany i la plaça de les Pubilles i el carrer Santa Anna.

CLAUS

1 L’excavació del terreny és la part complexa

El comú va encarregar la perforació de la parcel·la a una empresa de fora per necessitat d’una maquinària específica i l’obra es va endarrerir 5 mesos.

2 Els treballs estaran acabats l’abril del 2024

Les obres estaran acabades l’abril del 2024, com a molt aviat. El comú va designar 16 mesos de termini des del seu inici el passat mes de gener.

3 Es manté la circulació alterada

La part alta de la parròquia segueix tenint els canvis de circulació: l’avinguda Carlemany tallada i el canvi de sentit al carrer Santa Anna.

tracking