El projecte per a la façana del Centre Cultural estarà a mitjan setembre

D’aquí a 15 dies la constructora entregarà la proposta de restauració de la planta zero de l’edifici, on hi ha el bar i la recepció

Estat del Centre Cultural i de Congressos Lauredià després de l'incendi.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Sant Julià de Lòria va confirmar ahir al Diari que el comú rebrà el projecte executiu de reconstrucció de la façana del Centre Cultural al final del mes de setembre. L’estructura metàl·lica va quedar molt erosionada per l’acidesa dels fums generats per l’incendi que va calcinar l’edifici el 9 de novembre de l’any passat. La corporació tenia dues opcions sobre la taula: o bé desmuntar la façana, netejar les peces que la componen i tornar-la a muntar, o bé substituir-la per una de nova. Els informes tècnics van recomanar aquesta segona opció.

Majoral va informar que el comú també rebrà al setembre –concretament, d’aquí a uns 15 dies– el projecte executiu de restauració de la planta zero de l’edifici, on hi ha el bar i la recepció. El cònsol no va poder detallar quan estaran enllestides totes dues obres, ja que el termini d’execució dels treballs està previst, justament, en els projectes executius que rebrà al setembre: “Espero que properament puguem tenir més informació sobre el termini de les obres.”

Una de les intervencions més tècnicament complexes de les obres de reconstrucció de l’edifici serà la sonorització dels auditoris. Dilluns 4 de setembre el comú rebrà l’equip d’enginyers a qui s’ha encarregat aquesta part del projecte, un equip especialitzat en il·luminació i acústica de Madrid perquè els informi de “terminis i preus”. Aquesta part dels treballs és la que ha contribuït a endarrerir-los. Al maig el cònsol ja va admetre que seria “difícil” que les obres estiguessin enllestides al final del present mandat. Ahir va reiterar que l’edifici no es podrà reinaugurar fins ben entrat el 2024.

Tot i això, al setembre sí que podran reobrir les plantes -1 i -2 de l’edifici. Les aules que hi ha en aquestes aules, per tant, podran tornar a acollir les activitats extraescolars i de lleure que organitzen el comú i les entitats culturals de la parròquia. Així, Andorra Lírica, la Coral Rocafort i els Petits Cantaires Lauredians, l’Esbart Laurèdia, el Laboratori de les Arts i la Tapa, entre d’altres, podran tornar al Centre Cultural i de Congressos. L’espai que no reobrirà encara és la biblioteca comunal.

El Centre Cultural va inaugurar-se el 18 de setembre del 1992. Les obres van començar el 1989 i van donar com a resultat el primer i únic centre cultural del país amb tots els espais centralitzats.

CLAUS

1. El projecte per refer la façana, al setembre

El comú rebrà els projectes executius per refer la façana i la planta zero del Centre Cultural i de Congressos Lauredià al setembre.

2. La part més complexa dels treballs

La sonorització dels auditoris serà una de les intervencions més complexes de les obres. El comú rebrà el projecte d’aquests treballs dilluns que ve.

3. Reobertura de les aules per a entitats

Les aules de les plantes -1 i -2 reobriran aquesta mateixa setmana. En aquests espais tenen lloc les activitats extraescolars organitzades pel comú.

tracking