El pont tibetà ha rebut uns 50.000 visitants aquesta temporada

L’increment del nombre de persones que accedeix a l’atracció és del 3,7%, xifra que equival a 1.800 turistes més que el 2022

Pas de la vacada de Canillo.V. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pont tibetà de la Vall del Riu ha rebut 49.400 visitants des que va reobrir el passat 27 d’abril fins al 15 d’agost. La xifra suposa un creixement del 3,7% respecte de la registrada el mateix període de l’any passat –cal recordar, però, que el pont va inaugurar-se el 8 de juny del 2022 i que, per tant, no va obrir els caps de setmana de maig, tal com sí que ha fet aquest any. En termes absoluts l’increment interanual és de 1.800 persones, ja que el nombre de visitants totals el 2022 va ser de 47.600.

El gros de visitants s’ha concentrat aquest any en el mes d’agost. Segons va revelar ahir el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, en declaracions als mitjans de comunicació, el comú ha registrat més de 1.400 visitants en cinc dies d’agost. L’atracció turística va fer “rècord” el 18 d’agost, quan 1.489 persones van accedir a la infraestructura. Camp va assegurar que el comú “no vol anar més enllà”. El màxim responsable de la corporació va puntualitzar que la infraestructura està capacitada per rebre cada dia entre 2.000 i 2.500 visitants, però que el màxim que s’ha fixat el comú “per evitar la massificació” és de no més de 1.600.

ROC DEL QUER

D’altra banda, el cònsol va remarcar que el mirador del Roc del Quer ha rebut aquest any 29.000 visitants, el 35% més que la temporada d’estiu de l’any passat. En termes absoluts l’augment va ser de 3.000 persones, ja que el 2022 el mirador va acollir 26.000 visitants. Camp va apuntar que el motiu d’aquest increment tan accentuat s’explica, sobretot, per “l’èxit” del paquet que inclou l’entrada combinada a les dues atraccions per 15,50 euros, amb l’accés al mirador a meitat de preu.

Camp va explicar, finalment, que el comú s’està plantejant de cobrar entrada per visitar el mirador també durant la temporada d’hivern, i no només a l’estiu. La corporació, va detallar el cònsol, encara no ha pres una decisió definitiva al respecte perquè ha de “fer números” per analitzar si l’opció és rendible o no. El mandatari sí que va confirmar que el pont tibetà no obrirà fora de la temporada d’estiu, ja que els costos d’allargar la concessió en uns mesos de meteorologia complicada no ho fan viable.

LA VACA TRAVESSA LA CARRETERA GENERAL

La vacada de Canillo va travessar ahir al migdia la carretera general 2 a l’altura de les Bordes d’Envalira. Uns 250 caps de bestiar boví que havien pasturat fins ara a la zona del pla de les Pedres va començar a enfilar el camí cap al clot de Massat i la Portella, just a sota del pic de Maià. D’aquí a 15 dies els animals es desplaçaran cap a la zona del Siscaró i acabaran la temporada d’estiu, a les primeres setmanes de setembre, a la vall d’Incles. Camp va celebrar que es mantingui el nombre d’explotacions ramaderes de la parròquia –en són 15, incloent-hi les que també tenen bestiar oví. Tot i això, va admetre que el sector haurà d’afrontar en els pròxims anys reptes difícils com el relleu generacional i la modernització de les explotacions. El cònsol també va apuntar que el comú reforçarà les ajudes al bestiar oví per la funció que juga a l’hora de reduir el risc d’incendis.

tracking