El comú reitera el 'no' als suports publicitaris cedits a Zorzano

L’empresari amenaça de traslladar el Museu de la Miniatura a Catalunya si la corporació no s’avé a recuperar els panells il·luminats

Interior del Museu de la Miniatura.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol menor d’Ordino, Eva Choy, va reiterar ahir en declaracions al Diari que el conveni per la cessió de tres suports publicitaris al Museu de la Miniatura no tindrà continuïtat. Choy va recordar que la corporació ja ha retirat de la via pública els panells publicitaris il·luminats que l’administrador de l’espai cultural, Antoni Zorzano, ha gestionat en els últims vint anys. El conveni va signar-se durant el mandat d’Enric Dolsa com a cònsol major d’Ordino (2000-2008) i s’havia mantingut fins ara. “El comú d’Ordino no té la intenció de treure a concurs l’explotació dels OPI” o Objectius Publicitaris Il·luminats, que és el nom tècnic d’aquests suports en l’argot del sector.

Zorzano ingressava uns 10.000 euros anuals gràcies a la venda d’aquests espais publicitaris a empreses del país. L’administrador de l’espai cultural qualifica aquesta xifra de “xocolata del lloro”, però assegura que “ha estat benvinguda” per compensar els costos de mantenir obert el museu.

L’espai ha rebut prop de mig milió de visitants des que va inaugurar-se fa un quart de segle. Zorzano es mostra satisfet d’haver portat tants visitants a la parròquia, però se sent “dolgut i disgustat” per la decisió del comú de retirar els OPI, i s’està plantejant de traslladar el museu a una població de la costa catalana, on assegura que seria rebut amb els braços oberts. “Si posés un anunci a La Vanguardia per portar el museu a un poble català, rebria 50 trucades”, va afirmar.

Zorzano assegura que el Museu de la Miniatura és un projecte altruista fet i pensat perquè se’n benficiï la parròquia d’Ordino. “El local on hi ha el museu és meu. Si el llogués en podria treure entre 3.000 i 4.000 euros al mes i me’n podria anar a Menorca a pescar cada dia. Si me’l vengués, me’n donarien un milió i mig”, apunta. L’administrador de l’espai expositiu recalca que, si va decidir obrir al públic el Museu de la Miniatura fa 25 anys, va ser perquè Ordino guanyés atractiu turístic i atragués més visitants. No pas per treure’n un rendiment econòmic personal.

CLAUS

1 El comú no mantindrà el conveni

El comú d’Ordino no donarà continuïtat al conveni pel qual Zorzano podia explotar tres suports publicitaris il·luminats a la parròquia.

2 Un acord que es remunta al mandat de dolsa

L’acord amb l’administrador del Museu de la Miniatura es remunta als anys d’Enric Dolsa al capdavant del comú i no s’havia qüestionat fins ara.

3 El museu podria anar-se’n d’ordino

Zorzano amenaça de traslladar el museu a un poble de la costa catalana, si la corporació no es replanteja la decisió de no donar continuïtat als OPI.

tracking