El Govern s'ofereix al comú per fer realitat el geriàtric

Espot recorda que l’envelliment de la població i l’alça de les malalties cròniques fan necessàries les residències geriàtriques

Els cònsols d'Ordino, Josep Àngel Mortés i Eva ChoyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern està disposat a col·laborar amb el comú d’Ordino per tirar endavant el centre sociosanitari geriàtric. “Ens oferim voluntaris per ajudar i acompanyar el comú per bastir un projecte que convenci el conjunt de la majoria”, va afirmar ahir el cap de l’executiu, Xavier Espot, en declaracions als mitjans de comunicació. El mandatari va recordar que la decisió sobre si cal construir o no la residència a Ordino és competència del comú, no pas de l’executiu, però va recordar que el Govern està disposat a treballar de bracet amb la corporació perquè l’equipament esdevingui una realitat.

Espot va recordar que la “prioritat” de l’executiu és “apostar sobretot i en primera instància per l’atenció a domicili”. Tot i això, va assenyalar que el creixent envelliment de la població, associada a la tendència a l’alça de les malalties cròniques, fan necessària l’obertura de centres sociosanitaris on els padrins estiguin ben atesos. El cap de Govern admet, en aquest sentit, que els recursos de l’estat estan “al límit”. Per tot plegat, defensa la conveniència de disposar de més equipaments com el que s’ha projectat a Ordino.

NO ABANS DEL 2024

La cònsol menor, per la seva part, va reiterar en declaracions al Diari que el concurs per adjudicar la construcció i concessió del centre sociosanitari no es votarà en consell de comú abans de les properes eleccions comunals, previstes per al desembre.

Cal recordar que el cònsol major, Josep Àngel Mortés, va decidir ajornar la votació del projecte sine die, prevista per divendres 4 d’agost passat, amb l’argument que havia de fer canvis en el plec de bases. El mandatari només tenia el suport d’Eva Choy i el conseller Xavier Herver. La resta de membres del consell estaven en contra del projecte tal com l’havien plantejat els cònsols. “Per part meva puc dir que és una llàstima que el projecte no hagi pogut tirar endavant ara. Esperem que més endavant es recuperi perquè és bo per a la parròquia”, va afirmar ahir la cònsol menor.

tracking