El Canillo Scènic Arts fa un salt qualitatiu respecte a la primera edició

L'organització destaca l’excel·lència de les propostes nacionals com Líquid Dansa

Imatge de l'espectacle 'Eufòria' a CanilloO.V.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A només un dia que finalitzi el Festival Canillo Scènic Arts que es va iniciar l’1 d’agost, l'organització fa un balanç positiu tant de les propostes portades a terme com de l’acceptació que han tingut entre el públic.

Oriol Vilella, un dels principals organitzadors, va destacar ahir que, d'una banda, estaven molt sorpresos amb la qualitat de les actuacions nacionals dutes a terme per les companyies: Líquid Dansa, que va obrir el festival, l’Animal, la Jove Companyia de Dansa i La Jocand. “Per a aquestes companyies nacionals el festival ha estat una oportunitat d’arribar a un públic més ample i de donar-se a conèixer en un àmbit internacional”, va afirmar Vilella.

De les propostes internacionals Vilella va destacar el Museu de la Lluna, l’obra itinerant de l’artista britànic Luke Jerram que va convertir-se en un autèntic reclam: “Gent de tot el país ha vingut al festival només per fer-se una foto amb la lluna impressionant que l’autor va instal·lar sobre el riu del dos al cinc d’agost”, va afirmar Vilella, que també va fer una especial menció de l’espectacle Eufòria. Una performance de la companyia Sacude, que va combinar la dansa aèria amb música electrònica i que, segons Vilella, va aconseguir que més de mil persones acabessin ballant a l’aparcament de la urbanització dels Refugis, el lloc on es va celebrar l’actuació. Finalment, Vilella va dedicar una menció especial a Tripula, l’espectacle de la companyia Farrés Brothers i CIA que es va celebrar dissabte i diumenge a l’edifici Perecaus i que, dins d’un globus aerostàtic, proposava un viatge als espectadors ple de poesia i utilitzant elements com les ombres xineses.

“Hem fet un salt qualitatiu molt gran, i en part ha estat gràcies a l’esforç pressupostari del comú i de la participació d’Andorra Turisme”, va explicar Vilella, que afirma que l’any vinent volen repetir l’estructura: “Volem continuar creant un moviment continu amb activitats simultànies, que sempre estiguin passant coses”, va afirmar. Quant als espectacles que queden, Vilella va destacar el recital d’Arnau Orobitg a la callissa del carrer Perdut i Chiringuito Paradise, un espectacle de Sitting Duck.

tracking