L'hotel Casamanya, enllestit en 4 anys

L’arquitecte Miquel Mercè guanya el concurs d’idees amb un projecte que proposa una simbiosi entre el paisatge i el patrimoni

L'hotel Casamanya, enllestit en 4 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’antic hotel Casamanya d’Ordino serà la seu del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia abans que finalitzi aquesta legislatura. Així ho va manifestar ahir el ministre de Territori i Urbanisme, Raül Ferré, que va donar a conèixer el projecte de remodelació guanyador, realitzat per l’arquitecte Miquel Mercè, premiat amb 8.000 euros i que porta per títol La simbiosi, entre el paisatge i el patrimoni. En total s’han presentat nou propostes per a la remodelació de l’immoble.

L’objectiu de la reforma és posar en valor un nou actiu del patrimoni cultural del país, igual que es va fer amb l’antic hotel Rosaleda d’Encamp i Radio Andorra –edificis que allotgen el ministeri de Cultura i del de Turisme, respectivament–, impulsant la seva conservació i donant-li un nou ús, segons va remarcar Ferré durant la presentació del resultat del concurs d’idees per a l’elecció del professional de l’arquitectura que s’encarregarà de la redacció del projecte i de la direcció de les obres. “Es fa un pas més en l’impuls de la nostra identitat nacional”, va afirmar el ministre.

El cost de les obres, que es preveu licitar durant el primer trimestre de l’any vinent, és d’uns quatre milions d’euros, que seran a càrrec del Govern, el comú ordinenc i el quart en proporció a les dependències que els correspondrà a cadascun en el nou edifici, que ha estat en desús durant els últims vint anys.

El projecte preveu la construcció d’una plaça pública de 750 metres quadrats. A més, hi haurà un aparcament amb una trentena de places, així com un bosc d’arbres de fulla caduca perquè es deixi entrar la llum durant l’hivern i facin ombra durant l’estiu. Com posa de manifest el títol del projecte, la reforma no persegueix només la recuperació del patrimoni, sinó que, a més, també es vol reivindicar la relació entre aquest i el paisatge. “Ens hem inspirat molt en com es vivia abans a Andorra”, va explicar Mercè.

La rehabilitació, a més, tindrà especial cura a “preservar molt la identitat” de l’edifici, de manera que les façanes nord i oest, les principals, s’han de mantenir com estan actualment. La plaça serà “vegetal” i “representativa del paisatge amb del país”, amb la finalitat “que tothom en pugui gaudir”.

CLAUS

Terminis

Les obres es licitaran en el primer trimestre de l’any vinent, per la qual cosa abans que acabi la legislatura l’edifici acollirà el ministeri d’Agricultura.

Plaça pública

Un dels elements que caracteritzen el projecte és una plaça pública de 750 metres quadrats representativa del paisatge real del país.

Cost de 4 milions

Els quatre milions de cost dels treballs seran a càrrec del Govern, el comú i el quart, de manera proporcional a les dependències de cadascuna de les parts.

Aquest és l'aspecte que tindrà l'interior de l'antic hotel després de la remodelació.

tracking