Moisès Tarrés i Mel guanyen a CanilloXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La parròquia de Canillo va tornar a acollir durant la jornada d’ahir el Concurs de Gossos d’Atura als Planells de Mereig, que va registrar una bona afluència de públic i bon ambient. Un total de 15 participants amb els seus gossos provinents de diferents llocs d’Espanya i França van prendre part en la que va ser la 33a edició, que es va celebrar de manera tradicional als Planells de Mereig.

El pastor Moisès Tarrés i el seu gos Mel (217 punts) van ser els guanyadors. El jurat va concedir el segon premi a Hilari Novillo amb Beyon (210 punts i premi millor pastor abillat), i la tercera posició va ser per a Juli Bayot amb la seva gossa Tuca (184 punts).

El cònsol menor de Canillo, Marc Casal, va explicar que “estem satisfets perquè és un esdeveniment consolidat que perdura en el temps, i és una fita important perquè puntua a la Copa Catalana. Enguany hi ha hagut molta afluència de visitants i esperem que continui en les pròximes edicions”, va concloure el mandatari. Després de l’entrega de premis va tenir lloc, com és tradició, un dinar obert a tots els que hi volguessin participar. L’acte també va comptar amb la presència del ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia i portaveu del Govern, Guillem Casal, i la consellera de Medi Ambient del Comú de Canillo, Elisabeth Font, entre d’altres, així com els membres de la Federació de Gossos d’Atura.

En l’edició de l’any passat va resultar guanyador Miquel Adrover i el seu gos Xeco amb 191 punts. Els van acompanyar en el podi Juli Vayot i Gandalf, amb 189 punts, i Jean Paul Irriquin i Orai amb 186 punts. La primera edició es va fer l’any 1989. En el circuit també participen les localitats d’Osséja, a França; Prades, a Tarragona; Llavorsí, a Lleida; Castellar de n’Hug, a Girona, i Ribers de Freser, a Barcelona.

Els gossos han de demostrar les seves habilitats durant el concurs.

tracking