Majoral vol optar a la reelecció per finalitzar projectes

El cònsol major reconeix que els han quedat qüestions pendents i que els agradaria enllestir-les en un nou mandat de quatre anys

Mireia Codina i Josep Majoral en l'acte inaugural de la festa major, ahir.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Els passos un en un i sobre ferm”. Aquesta va ser la resposta del cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, quan ahir els mitjans de comunicació, aprofitant la inauguració de la festa major de la parròquia, li van demanar sobre si es presentarà a la reelecció a les eleccions comunals que tindran lloc el pròxim mes de desembre. Majoral, que va ser elegit dijous en assemblea com a nou president d’Unió Laurediana (UL), va manifestar que els objectius que s’ha fixat la nova executiva són de moment la prioritat. “Deixeu-me marxar de vacances tranquil i quan tornem, parlar de candidatures per a les comunals”, va assenyalar Majoral, que malgrat tot va afegir que “la cònsol menor i jo sempre hem dit que estem predisposats a tornar-hi i aquesta predisposició continua aquí, però no crec que sigui ara el moment de dir tornarem sí o sí”. En aquest sentit, Majoral va recordar que han estat quatre anys de mandat en què hi ha hagut la pandèmia de la covid, “la que ha tallat moltes coses i no ens ha permès engegar-ne moltes altres i, com a conseqüència d’això, és evident que ens queden projectes al tinter que voldríem veure acabats, el que implicaria quatre anys més”. Tot això, el cònsol major lauredià va insistir que “no és pas ara el moment de dir que hi tornarem o que ja tenim una llista preparada, lluny d’aquí”.

LA FESTA MAJOR D'ANDORRA

Una de les festes majors sempre més esperades, la de Sant Julià de Lòria, va començar ahir a la tarda amb la tradicional Ràdio Festa Major, una activitat organitzada per la Colla Laurediana. El cònsol major lauredià, Josep Majoral, acompanyat de la cònsol menor, Mireia Codina, va ser el seu primer convidat, donant la benvinguda als assistents i oferint un missatge a tota la comunitat per donar per iniciada la festa. Posteriorment, Majoral va explicar que es tracta d’una festa “que dona cabuda a tots els públics, però que no satisfà a ningú”, donant a entendre que tots els col·lectius “voldríem més”. En aquest sentit, segons va afegir, la voluntat del comú és trobar “l’equilibri”, amb activitats per a tots els públics i totes les edats. “Ens ho passarem tots molt bé, estic segur”, va indicar el cònsol major. En declaracions als mitjans de comunicació Majoral va augurar una bona assistència a la festa major d’enguany, que segons va dir omplirà els carrers principals on se celebra, la plaça de la Germandat i l’avinguda Verge de Canolich. Així, va afirmar que, com és costum, seran els concerts estrella, aquest any de Lildami i Blaumut, els que, com a plats forts, aplegaran un major volum d’assistents. “Estic convençut que aquests dos concerts seran els que mouran més públic perquè estan adreçats al jovent, que és qui mou la festa i qui omple les places”, va assenyalar Majoral, que va incidir també que hi haurà també actuacions per a un públic més familiar. Així, ahir a la tarda hi va haver, per exemple, un concert amb Ladis B. Aquest any hi haurà dos dies de la festa que es tancarà a les tres de la matinada i, com a novetat, tres dies a les quatre, tot i que segons el cònsol major no seran totalment estrictes i els espectacles es podran allargar un quart o mitja hora més en cas que ho demani el públic. “Tampoc es tracta de fer anar a dormir a tothom a les quatre de la nit, però sí que a aquesta hora hauríem d’anar tancant”, va puntualitzar Majoral. “Creiem que serà una festa major com aquelles que tots recordem, i serà la festa major del Principat d’Andorra”. Un plat fort de la festa en la jornada d’avui serà la II Trobada Bastonera.

El concert de Ladis B va ser una de les activitats d'ahir de la festa major.

tracking