El comú adjudica el nou pàrquing de Prats per més de 300.000 euros

La corporació preveu que els treballs comencin a finals d’agost i estiguin enllestits a finals d’aquest any

Imatge de la zona de la Muntada a la carretera de Prats.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de Canillo va celebrar ahir al migdia una sessió de consell ordinari en el qual es va aprovar per unanimitat l’adjudicació de les obres de construcció d’un nou aparcament a la constructora Copsa per un valor de 312.000 euros.

Segons va informar el cònsol menor, Marc Casal, el pàrquing ocuparà una superfície de 2.000 m² i estarà situat a la carretera de Prats, a la zona de la Muntada. “Fa temps que som conscients que a la zona de Prats hi ha una manca d’aparcament. És evident que el comú no té terreny públic i, per tant, vam estar parlant amb propietaris de la zona interessats en llogar el prat, i finalment hem pogut arribar a un acord amb la propietat per aquest terreny de 2.000 m²”.

Com es va explicar durant la sessió del comú, el projecte engloba l’eixamplament de la carretera, l’acabat dels murs de sosteniment de les feixes; que es farà en pedra petita per facilitar la integració de l’equipament amb el paisatge, i les obres d’adequació de l’aparcament amb la construcció de dues plataformes, una que quedarà a l’alçada de la carretera i tindrà entre vint-i-cinc i trenta places d’aparcament, i una superior que es destinarà a la creació d’un “pump track”, un circuit esportiu per a bicicletes i monopatins; una petició que la corporació havia recollit en el Consell d’Infants. Marc Casal va explicar que “en un principi havíem valorat fer aquest espai lúdic en altres localitzacions, però per les seves dimensions, hem vist que aquest era el lloc més adequat”.

Si tot va segons el previst, les obres s’iniciarien a finals d’agost i tindran una durada de cinc mesos, per tant, “l’obra hauria d’estar finalitzada a finals d’any” va afirmar el cònsol menor. Des de l’oposició Dolors Cabot va expressar el seu agraïment i satisfacció “del fet que es pugui tirar endavant aquest projecte, ja que era una zona molt congestionada i amb molts problemes de circulació”.

D’altra banda, el conseller de Serveis, Rafel Casal, va voler aclarir que les tasques d’asfaltatge i la construcció del “pump track” suposaran uns 30.000 i uns 50.000 euros extra respectivament, perquè no estaven inclosos dins d’aquesta adjudicació. En el cas del “pump track”, Casal va detallar que des de l’àrea de Joventut ja s’està treballant en la partida.

Durant la sessió del comú també es va portar a aprovació una dotació pressupostària per treure el nou concurs de la treta de neu. Com es va explicar durant la sessió, tot i que la dotació no implicarà un augment del pressupost global, sí que es durà a terme un traspàs de partides. Segons el cònsol menor, la idea és deixar-ho enllestit perquè a principis de desembre el comú ja pugui fer front a les primeres nevades.

L’altre dels punts destacats va ser l’actualització dels preus de les activitats extraescolars del curs vinent, que, segons el cònsol “es fan en aquest moment d’acord amb el curs escolar”.

tracking