El comú tanca amb un superàvit de 2 milions el 2022

Els ingressos pugen un 17% respecte a la liquidació de comptes del 2021, a causa de l’ITP i la cessió de terrenys

La sessió del comú d'ahir.COMÚ SANTJULIÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria va aprovar en la sessió plenària d’ahir la liquidació del pressupost de l’any 2022 amb un saldo positiu de gairebé dos milions d’euros (1.969.983 euros), sent el total dels ingressos de 17.004.575 euros, que suposen un 17,04% més que l’any anterior, a causa d’un increment en els ingressos no previstos provinents de l’impost indirecte sobre transmissions patrimonials i la cessió de terrenys. Pel que fa a les despeses, s’han liquidat més de 15 milions d’euros; el que suposa un 77,57 d’execució del pressupost final que era de més de 18 milions, i més d’un 10% sobre el període 2021. Josep Majoral va valorar positivament els resultats i va indicar que la comesa no ha estat gratuïta: “S’ha aconseguit a força d’estrènyer el cinturó i de mesurar bé quines són les inversions necessàries”.

Quant al deute, se situa en el 60% de l’import disposat, i s’ha obtingut una disminució d’uns quatre milions d’euros (4.069.620), respecte als 8,7 milions d’euros de l’any 2021, en part per la variació en la comptabilització de l’endeutament de les societats de la nova Llei de les finances comunals.

El tancament de l’exercici va obtenir els vuit vots a favor d’Unió Laurediana, mentre que els tres consellers de Desperta Laurèdia es van abstenir. Cerni Cairat, de Desperta Laurèdia, tot i felicitar la gestió de la corporació, va incidir en el fet que “aquesta estructura no és sostenible en el temps”. Per Cairat, el resultat està basat en un model constructiu que és finit: “Caldrà que les inversions dels anys vinents del comú vagin dirigides a crear fonts d’ingressos més resilients”.

Durant la sessió plenària, també es va presentar l’evolució dels comptes del primer trimestre de l’any en curs, que s’ha aconseguit tancar amb un superàvit, en aquest cas de més de 321.000 euros. Maria Àngels Marfany, consellera de finances del comú, va detallar que, en el capítol d’inversions, s’han executat més d’1,3 milions d’euros; el que suposa un 12% del total pressupostat.

Els altres dos punts destacats de la sessió van ser l’adjudicació de la remodelació del parc infantil del Prat Gran a l’empresa Pidasa Serveis per un import de 394.955,98 euros, que no ha comptat amb el suport de l’oposició. Al respecte, Cerni va recordar que el seu grup havien defensat un projecte més ampli que donava un servei de millora de places d’aparcament, i amb “una valorització més elevada de l’espai públic amb un parc més verd, amb jocs també per a la canalla a l’alçada de l’avinguda Verge de Canòlich. L’altre dels punts rellevants va ser l’aprovació de l’ampliació de la construcció de la plaça Rocacorba com a prevenció enfront del risc d’inundabilitat que es va adjudicar pel valor d’un milió d’euros l’any 2021. L’imprevist d’efectuar més obra com, per exemple, l’enllumenat i les escales, i l’increment del material, van suposar un increment del 18%, gairebé uns 200.000 euros, i tampoc va comptar amb el vot favorable del grup minoritari que es va abstenir.

tracking