El festival d'arts escèniques torna amb 23 representacions gratuïtes

Els muntatges de disciplines diverses se celebraran de l’1 al 8 d’agost en diferents escenaris canillencs, a l’aire lliure i d’interior

El festival d'arts escèniques torna amb 23 representacions gratuïtes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El festival Canillo Escènic Arts celebrarà la segona edició de l’1 al 8 d’agost i acollirà un total de 23 representacions gratuïtes de disciplines diverses i d’artistes d’Andorra i d’Espanya, França, Bèlgica i el Regne Unit. La corporació va destacar que el certamen esdevindrà “un aparador del talent local i internacional amb l’objectiu d’acostar al públic un ampli ventall de propostes creatives, originals i innovadores vinculades al teatre, la dansa, el circ, la poesia, les escultures de llum i l'humor”. El cònsol major, Francesc Camp, va destacar que “el nostre posicionament és treballar per tal que aquest esdeveniment es converteixi en un referent de les arts escèniques en aquesta època de l’any al sud d’Europa” i que paral·lelament suposi una empenta per a hotels i restaurants de la parròquia i empreses d’activitats i de comerç.

Les representacions es faran en diferents emplaçaments i principalment al poble de Canillo i a l’aire lliure, tot i que també n’acollirà l’auditori del Palau de Gel i s’incorpora com a novetat la plataforma de Soldeu. La companyia andorrana Liquid Dansa obrirà el programa l’1 d’agost a l’auditori del Palau de Gel amb Kalu, que tornarà a representar el dia 3. Liquid Dansa també representarà On/Off el dia 5. El mateix dia 1 s’estrenarà l’escenari de la plataforma de Soldeu amb Ohlimpiadas, de la companyia La Sincro, que fusiona humor i disciplines com el circ i la dansa.

El comú va destacar com un dels plats forts Allunatges; una instal·lació que recrea la lluna i fusiona imatges de llum i una composició sonora, que es podrà visitar del 2 al 5 d’agost al riu Valira d’Orient. És una obra del britànic Luke Jerram que ha recorregut diversos espais culturals internacionals i que acompanya una composició sonora de Dan Jones. Poi, una actuació de carrer a la plaça Prat del Riu, es podrà veure el 3 i 4 d’agost i la protagonitza Guillem Vizcaino, campió del món de baldufa. D’Euforia el comú va destacar la seva espectacularitat, perquè fusiona dansa aèria i música electrònica sobre una plataforma rectangular suspesa a l’aire. Es veurà el 5 d’agost a l’aparcament els refugis de Canillo.

El certamen incorpora més propostes com els recitals de poesia de Nacho Mayo i Arnau Orobitg.

tracking