Consell de comú

Sant Julià tanca amb un superàvit de 2 milions el 2022

Es redueix el deute en més de quatre milions respecte al 2021

Sessió del consell de comú d'avui a Sant Julià de LòriaComú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria ha aprovat aquest matí la liquidació del pressupost de l'any 2022 amb un saldo positiu de gairebé dos milions d'euros (1.969.983 euros), sent el total dels ingressos de 17.004.575 euros degut a un increment als ingressos no previstos provinents de l'impost indirecte sobre transmissions patrimonials i la cessió de terrenys.

Quant al deute, se situa en el 60% de l'import disposat, i s'ha aconseguit una disminució d'uns quatre milions d'euros (4.069.620), respecte als 8,7 milions d'euros de l'any 2021, en part per la variació en la comptabilització de l'endeutament de les societats de la nova Llei de les finances comunals.

El tancament de l'exercici s'ha aprovat amb els vuit vots a favor d'Unió Laurediana i les tres abstencions de Desperta Laurèdia. El cònsol major ha valorat positivament els resultats: "Això no és gratuït, s'ha obtingut a força d'estrènyer-se el cinturó i de mesurar bé quines són les inversions necessàries". Cerni Cairat, conseller del grup de la minoria, ha felicitat la gestió del comú però també ha volgut incidir en el fet que "aquesta estructura no és sostenible en el temps". Per Cairat, el resultat està basat en el model constructiu "que és finit, i caldrà que les inversions dels anys vinents del comú vagin dirigides a crear fonts d'ingressos més resilients"

tracking