El comú destina 175.000 euros per a la festa major més andorrana

L’esdeveniment tindrà lloc del 28 de juliol a l’1 d’agost

Roda de premsa ahir a Sant Julià de Lòria.C. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La festa major de Sant Julià de Lòria tindrà lloc de divendres 28 de juliol a dimarts 1 d’agost. El programa inclou més de seixanta activitats, en què es fa “èmfasi en la música i les tradicions”, segons va assegurar la cònsol menor, Mireia Codina. El programa inclou més de seixanta activitats lúdiques dirigides a tots els públics repartides per tota la parròquia, entre les quals hi ha concerts, misses, espectacles i balls populars.

Divendres 28 actuarà a la plaça de la Germandat Ladis B, l’artista lauredià que presentarà el seu darrer projecte. Anirà seguit del grup de versions Strenos, en què la passió i el rock estan molt units. Per acabar la nit, discomòbil amb el DJ andorrà Marc Montalvo, que inclourà sorpreses i concursos. Dissabte 29 estarà ple d’activitats perquè els més menuts de la casa puguin combatre la calor, amb una gimcana aquàtica, jocs d’aigua i espectacles familiars al llarg de tot el dia. A les 20 hores hi haurà la típica cercavila de gegants, amb la participació de sis colles. A la nit hi haurà concert de versions i discomòbil a la plaça de la Germandat.

Diumenge tindrà lloc la novetat del torneig de petanca al parc del Senzill, seguit de la cantada i ballada de sardanes al centre de la parròquia. Durant el vespre i la nit tindran lloc els concerts estrella de la festa major, amb Blaumut a les 20 hores, que enguany celebra el desè aniversari, tot seguit del cantant de Terrassa i jutge del talent show Eufòria Lildami. Per acabar, nit de versions amb el grup femení Las Que Faltaband, que només toquen cançons escrites per dones. Dilluns 31 se celebrarà la missa de Sant Germà, seguida de la tradicional Passa pels carrers de la parròquia. Durant la tarda tindran lloc els típics balls de la festa major, com el de la Dama blanca o el de la Marratxa. L’últim dia de la festa major, dimarts 1, acaba amb l’espectacle lluminós i musical amb drons i el famós grup de versions Banda Neon, que serà l’encarregat de tancar la nit amb un gran concert a la plaça de la Germandat.

Laura Rogé, cap de servei d’activitats culturals, va explicar que moltes de les activitats de la festa major “han estat promogudes per entitats del país”, a més de remarcar que totes han estat elegides a través d’un concurs públic. D’altra banda, la cònsol menor va anunciar que el comú ha allargat l’horari de tancament de la festa major fins a les 4.30 hores.

PUNT LILA CONTRA ELS ABUSOS SEXUALS

Com a novetat aquest any s’ha incorporat el punt lila, al mateix espai on hi ha tradicionalment la Creu Roja i les autoritats policials. “El punt lila té com a intenció prevenir o donar suport en l’àmbit dels abusos sexuals”, segons va explicar a la roda de premsa la cònsol menor, Mireia Codina. Dins d’aquest punt hi haurà infermeres, pedagogues i personal sanitari, i estarà operatiu fins a un hora més tard del tancament de la festa. A més, hi haurà nombroses voluntàries repartides per diferents punts de la parròquia per donar un cop de mà a qui ho pugui necessitar.

tracking