L'spa de Caldea reobre dissabte amb un estiu “prometedor” al davant

El director general del termolúdic, Miguel Pedregal, espera que el nombre de visitants sigui superior al de l’any passat

Caldea tanca el termolúdic cada any per fer una revisió de les instal·lacions i obres de millora.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El termolúdic de Caldea recuperarà dissabte l’activitat després de dos mesos i mig de tancament a conseqüència de l’habitual millora de les instal·lacions que es du a terme durant la temporada baixa. Aquesta reobertura s’enfronta enguany molt positivament des de l’empresa, ja que, en paraules del director general, Miguel Pedregal, s’espera que aquest sigui un estiu “prometedor” pel que fa al nombre de visitants, així com “superior” al que es va registrar l’any passat.

Caldea tanca cada any el termolúdic pels volts del mes de maig per fer una revisió de les instal·lacions i petites obres de millora de les infraestructures. El director general explica al Diari que enguany aquests treballs han consistit en una renovació total dels vestidors del termolúdic i en una modernització parcial de la coberta de vidre. Pel que fa a aquesta darrera obra, Pedregal insisteix que l’estan duent a terme per fases perquè “és una extensió tan gran que no es pot renovar tota de cop”. La d’enguany seria la tercera fase de la renovació, la primera i la segona es van fer durant el 2021 i el 2022, i la tercera i la quarta estan previstes per al 2024 i el 2025. Tanmateix, el director general adverteix que Caldea està immersa en un pla de modernització global de les instal·lacions i donat el volum de treball no és possible assegurar aquests terminis: “Són moltes obres alhora i estem estudiant com planificar-les totes en els propers anys.”

L’aturada tècnica s’ha allargat aquesta temporada des de després de la Setmana Santa fins dissabte vinent, quan tornarà a obrir. Es tracta de la suspensió del servei del termolúdic més llarga fins ara. En aquest sentit, el director general de Caldea afirma que “s’ha de fer un canvi de mentalitat, ja que en realitat no és una aturada”. Encara que tanquen el termolúdic temporalment, explica que Inúu i el club de socis romanen oberts. D’aquesta manera, Caldea aconsegueix derivar l’activitat i la demanda que tenen al termolúdic cap als dos altres serveis. És per això que Pedregal assegura que durant aquests anys no han rebut cap queixa per part dels socis, ja que “continuen gaudint d’una oferta termal” i “tot menys el termolúdic funciona amb la normalitat habitual”.

L’HOTEL DE CALDEA

A banda la modernització de l’edifici, Caldea té entre mans la construcció d’un hotel de quatre estrelles superior que disposarà d’entre 40 i 50 habitacions. Durant l’assemblea general d’accionistes de la Semtee, la societat explotadora de Caldea, celebrada dimarts al vespre, i durant la posterior conversa de Pedregal amb el Diari, aquest va explicar que l’equip d’arquitectes ha començat tot just a treballar en el futur hotel i encara s’han de fer les estimacions econòmiques del que suposarà la inversió. Així, des de Caldea els resulta impossible fixar una data d’obertura, encara que el desitjat seria que l’hotel obrís per al 2026. El que sí que poden confirmar és que l’hotel els suposarà una considerable pujada dels ingressos. Tal com va pronunciar el director general durant l’assemblea de socis, “els ingressos obtinguts per Caldea anualment ronden els 20 milions d’euros, però amb l’obertura de l’hotel i les altres millores s’espera que ascendeixin a 25 milions”.

Quant a la temporada d’hivern, el director general del termolúdic en fa una valoració positiva. “Ha estat una temporada d’hivern magnífica”, expressa, tot afegint que comparant-ho amb l’any passat, durant el trimestre de gener a març van créixer un 20%. Pedregal afegeix que ara es troben en temporada baixa i estan fent “uns números semblants als que fèiem altres anys”, i que totes les expectatives estan posades en l’estiu, sobretot en el mes d’agost.

Des de Caldea expliquen que el juliol és “un mes de transició” i que comencen a agafar un bon ritme a mitjan juliol. Ara bé, la temporada d’estiu es concentra en les dues setmanes centrals d’agost: la primera i la darrera setmana normalment són més fluixes, i la segona i la tercera és quan reben més visitants. Per tot plegat, Pedregal conclou que la situació apunta a una total recuperació del turisme, el qual se situa per sobre de les xifres que registraven abans de la pandèmia.

PLA DE MODERNITZACIÓ

1. Renovació dels vestidors del termolúdic

La primera obra efectuada durant l’aturada d’enguany se centra en la renovació total dels vestidors del termolúdic.

2. Fase 3 de la remodelació de la coberta

Una altra millora consisteix en la continuació de la remodelació de la coberta de vidre. Les següents fases estan previstes per al 2024 i el 2025.

3. L’hotel Caldea, sense una data fixada

L’hotel de Caldea és un altre projecte del pla de modernització. No hi ha cap data fixada perquè els arquitectes acaben de començar a treballar.

tracking