Caldea espera apujar els ingressos cinc milions gràcies a l'obertura de l'hotel

El termolúdic repartirà quinze euros per acció fins arribar als 750.000 euros

L'assemblea general d'accionistes de la Semtee, celebrada ahir al vespre.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els ingressos obtinguts per Caldea anualment ronden els 20 milions d’euros, però gràcies a l’obertura del futur hotel s’espera que ascendeixin a 25 milions d’euros. Així ho va afirmar ahir el director general del termolúdic, Miguel Pedregal, durant l’assemblea general d’accionistes de la Semtee, la societat explotadora de Caldea, celebrada ahir al vespre. De moment, la construcció de l’hotel no té cap data fixada. Pedregal va explicar que l’equip d’arquitectes ha començat fa pocs mesos a treballar-hi i encara s’han de fer les estimacions econòmiques del que suposarà la inversió. Durant la junta també es va validar la repartició de dividends per valor de 15 euros per acció fins assolir els 750.000 euros. Es tracta de la mateixa xifra que l’any anterior.

El director general de Caldea va subratllar la construcció de l’hotel a la torre de Caldea com un “projecte ambiciós” que se suma a la modernització general de les instal·lacions del termolúdic. En efecte, aquest darrer any s’ha efectuat la tercera fase de la remodelació de la coberta, així com la renovació dels vestidors del termolúdic. De cara al futur, està planificada la creació d’una nova entrada pel riu, la construcció d’un “pont que connectiu Caldea amb la ciutat” i, lligat amb el nou hotel, l’empresa treballa en un canvi del model de negoci que passa per crear una nova marca. Amb tot plegat, Pedregal va reivindicar que “el club de Caldea és el club esportiu social de referència al país”. La junta també va comptar amb la presència de la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, qui va mostrar la seva conformitat en l’execució d’aquests projectes.

Pel que fa al tancament de comptes, Caldea va tornar a celebrar la recuperació econòmica després de dos anys de pandèmia. El termolúdic va tancar el 2022 amb un resultat net comptable de prop d’un milió d’euros i per al 2023 preveu assolir un benefici de prop de dos milions d’euros. El director general va destacar que presenten una “evolució de facturació constant” i que “una vegada superada la pandèmia, les vendes han duplicat les de la prepandèmia”. Així mateix, Pedregal va remarcar “la força” que té el turisme en el Principat, factor que els beneficia en gran manera. “Les expectatives per a l’estiu són tan favorables com les d’aquest hivern”, va concloure.

tracking