El comú inverteix set milions en la quinzena d'obres que té en marxa

El nou centre d’atenció primària és la intervenció de més rellevància i ha d’estar operativa durant el gener del 2024

L'estructura del nou CAP de Canillo.COMÚ CANILLO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de Canillo té una quinzena d’obres en marxa i la previsió és que la majoria hagin finalitzat abans que acabi l’any, segons va informar ahir. La inversió total ronda els set milions d’euros i la major partida se l’endú el nou centre d’atenció primària, que s’ubicarà al Prat del Riu amb una previsió d’acabament i posada en marxa el gener del 2024. El cost total de l’obra ascendeix a dos milions d’euros i també participa en la inversió el SAAS. El nou centre farà uns 300 metres quadrats, millorant les prestacions de l’actual, que està ubicat a l’edifici del telecabina. L’obra també implica una intervenció a la plaça. A més, l’edifici tindrà graderia, que es podrà utilitzar per poder fer concerts, espectacles i activitats vàries.

D’altra banda, s’està executant la fase tres del projecte d’embelliment del poble de Soldeu, que té un cost de 933.000 euros i s’allargarà fins al novembre amb l’objectiu que els treballs hagin finalitzat abans que comenci la temporada d’esquí. Les actuacions inclouen la renovació de xarxes d’aigua residual, pluvial i potable, la reubicació d’hidrants, l’ampliació de les xarxes de FEDA i d’Andorra Telecom i també s’està renovant el paviment dels carrers.

La corporació està desenvolupant alhora el primer tram d’obres d’eixamplament de la carretera d’accés al poble de Meritxell, amb un cost de 940.000 euros, i l’eixample d’un tram de 215 metres de la carretera de Prats per 655.000 euros. A més, a la zona de la Muntada de Prats s’està fent un aparcament descobert i un pump track que suposen un cost estimat de 350.000 euros.

Al Tarter, com a Soldeu, s’estan realitzant actuacions sobre les instal·lacions de clavegueram. En concret, s’està realitzant l’embrancament de les xarxes pluvials i residuals (amb un cost de 60.000 euros). A Incles, s’està executant un tram de la xarxa d’aigua potable, d’uns 500 metres, amb un cost total de 125.000 euros.

Quant a equipaments de lleure, s’està enllestint el nou parc infantil de l’Aldosa, amb una inversió de 90.000 euros i el mes de juliol es reobrirà el parc del Sella a Canillo. Al camí de l’Armiana ja s’ha fet una rasa d’un quilòmetre per fer arribar la xarxa de subministrament de FEDA i electrificar els entorns del pont tibetà. Aquesta obra suposa 330.000 euros. Tanmateix, s’està construint la caseta de fusta per dotar de més serveis l’atracció com, per exemple, una zona de bar que tindrà una terrassa de fusta unida a la mateixa construcció. A aquesta petita edificació es destinaran 250.000 euros.

Aprofitant les vacances escolars, al poble de Canillo es farà l’embelliment de la Callissa de Roda, amb un cost de 250.000 euros, que també inclou la renovació dels serveis. Després de l’estiu es començarà l’obra de remodelació de la Callissa de Ransol. Finalment, s’estan col·locant sistemes de protecció de caiguda de blocs rocosos a la carretera de Montaup i es farà la remodelació del taller i de la zona de serveis del comú.

LES OBRES

CAP CANILLO

L’edifici de 300 metres quadrats suposa una inversió de dos milions d’euros i millora les prestacions de l’actual CAP, situat a l’edifici del telecabina.

EMBELLIMENT SOLDEU

La fase 3 té un cost que s’aproxima al milió d’euros i la intervenció inclou la separativa d’aigües i millora de les xarxes de FEDA i Andorra Telecom.

EIXAMPLAMENTS

S’estan ampliant trams de les carreteres secundàries de Meritxell i la de Prats, on també es fa un pàrquing.

ARMIANA

Es fa arribar la xarxa elèctrica i s’està construint una caseta de fusta per dotar de serveis el pont tibetà.

tracking