Benzinera en projecte a Sant Julià

El comú encara no ha aprovat els permisos per construir les instal·lacions

La benzinera es projecta a la parcel·la a l'inici de la carretera de Fontaneda.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un privat projecta de construir una benzinera a Sant Julià de Lòria, als terrenys situats entre l’avinguda Francesc Cairat i el tram inicial de la carretera de Fontaneda. Fonts del comú lauredià han confirmat al Diari que l’impulsor del projecte ha mostrat interès a construir i explotar un negoci de distribució de carburants per a vehicles. Tot i això, aquestes mateixes fonts van detallar que encara no s’han aprovat les llicències comunals necessàries per poder fer les obres i començar a operar el negoci.

En els terrenys on es projecta construir la benzinera actualment hi ha uns edificis tipus borda i un tros de prat, on de vegades s’hi poden veure cavalls pasturant. Segons el POUP de Sant Julià de Lòria, aquests ter­renys tenen la consideració de sòl urbà consolidat i, per tant, és apte per a l’edificació. Segons la Llei general d’Ordenació del Ter­ritori i Urbanisme (LGOTU), els terrenys que siguin sòl urbà consolidat han de disposar d’almenys d’accés rodat, d’evacuació d’aigües residuals o un sistema homologat de depuració, i d’enllumenat públic i subministrament d’energia elèctrica.

En aquest terreny no estava permès de construir-hi benzineres. A instàncies de la propietat, l’any passat va aprovar un canvi d’ús perquè pogués acollir una estació de serveis, segons va poder confirmar aquesta publicació.

No hi haurà un edifici

El que no preveu de construir la propietat en aquests terrenys és un edifici. En les últimes setmanes havia corregut el rumor a la parròquia que en aquest solar s’hi projectava un immoble de fins a deu plantes d’altura. Res de tot això és cert. Tot i això, cal recordar que, segons la llei, la propietat té el dret d’edificar en aquest terreny, sempre, això sí, seguint els preceptes que fixa la normativa urbanística parroquial.

Els terrenys on es projecta la benzinera.

tracking