El comú inverteix mig milió d'euros a renovar voravies de la parròquia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Ordino va aprovar ahir l’adjudicació del concurs per finalitzar la reparació de totes les voravies de la parròquia. S’hi destinaran 533.673 euros i es preveu començar els treballs al setembre i enllestir-los en tres mesos. Es tracta d’una renovació que es va encetar l’estiu de l’any passat amb la primera fase dels treballs i l’adjudicada ahir és la segona, que se centrarà en la reparació dels panots malmesos que se substitueixen per asfalt, excepte al nucli antic. A Ordino es treballarà en l’entrada i sortida del poble, a l’Anglada, a la voravia del cementiri i a les cruïlles de l’Aldosa i de la Clota Verda, i també s’intervindrà a la Cortinada, Arans, l’entrada de Llorts i el Serrat. En la fase 1 del pla de reparació es va invertir a la Cortinada i a la zona del coll d’Ordino, amb un pressupost de 81.572 euros.

El cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés, també va informar que s’havia denunciat a la policia la desaparició d’un quadre que es trobava en el que havia estat el despatx del cònsol a l’antiga casa comunal d’Ordino. Mortés va explicar que es tracta d’una còpia del quadre de Don Guillem que es troba a la Casa d’Areny-Plandolit i que no es té la informació exacta per saber quan va desaparèixer la peça perquè s’ha descobert fent un inventari que es fa periòdicament.

Centre sociosanitari

Els consellers dels dos grups de la minoria van exposar les queixes per la falta d’informació sobre el centre sociosanitari que es projecta al poble d’Ordino i que es farà via concessió a un privat. Mortés va indicar que la iniciativa encara es troba en fase d’estudi i que s’informarà l’oposició un cop finalitzi aquesta fase d’anàlisi.

tracking