La miniturbina de la Borda de l'Arena generarà 10 kWh

La instal·lació produirà l’equivalent al consum de dues llars

Microturbina de la Borda de l'Arena.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria ha instal·lat una miniturbina al dipòsit de la Borda de l’Arena. El giny permetrà generar fins a 10 kWh d’energia elèctrica, l’equivalent al consum de dues llars convencionals. Tot i això, amb el cabal d’aigua que arriba al dipòsit de les fonts la microturbina només produeix entre 3 i 4 kWh, segons van puntualitzar fonts de la corporació.

El cònsol major lauredià, Josep Majoral, va apuntar que el gros d’aquesta energia alimentarà la instal·lació elèctrica del dipòsit, i la resta es vendrà a la Mútua Elèctrica, que la distribuirà entre els abonats.

La compra i instal·lació de la microturbina ha suposat una inversió de 30.000 euros, que el comú espera rendibilitzar en un període d’uns set anys.

“Sant Julià de Lòria vol ser un referent en energia neta i avui fem realitat uns dels projectes que portàvem al programa electoral”, va afirmar ahir Majoral en la roda de premsa de presentació del projecte.

En els últims anys s’han impulsat altres iniciatives de generació d’energia renovable a Sant Julià. Un dels més destacats és la construcció de la turbina d’Aixovall, que aprofita el cabal del riu d’Os per generar energia hidroelèctrica. El giny també està dotat de plaques solars per fer funcionar els serveis auxiliars, com ara il·luminació i quadres de comandaments.

tracking