El comú allargarà enguany l'horari de dos dels cinc dies de festa major

La celebració comptarà amb un pressupost total de 171.000 euros i es preveu organitzar un “concert potent”

Una activitat al carrer durant la festa major a la parròquia laurediana.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria preveu allargar enguany “una mica” els horaris de la festa major, amb relació a l’edició de l’any passat, durant dues de les cinc jornades que dura la celebració. Així ho va explicar ahir el cònsol major, Josep Majoral, segons el qual la mesura obeeix a la demanda que havien fet els joves perquè alguns dies les activitats previstes puguin durar més. De totes formes, la intenció de la corporació comunal és que la festa major laurediana es continuï caracteritzant “pel respecte, el seny i la prudència, i que tothom pugui gaudir”, i lluny dels aldarulls que s’han registrat en algunes ocasions els últims anys. Així, com ja es fa des del 2019, no es vendran begudes al carrer.

El pressupost que el comú destinarà enguany a la festa major és de 171.000 euros. Dins d’aquesta xifra hi ha els 86.852 euros destinats a quatre empreses que s’encarregaran de proposar els espectacles i les activitats que finalment s’organitzaran i formaran part del programa d’enguany. L’edicte publicat ahir al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) informa que les empreses adjudicatàries han estat Andorra Animació, per 35.926,25 euros; La Gresca, per 24.100; Aymara, per 25.750, i Gatzara Espectacles, per 1.076.

La inversió total que es destinarà als concerts i els espectacles serà superior, però, a aquests 86.852 euros, que de totes formes és la partida més gran que està fixada dins del capítol de despeses. En aquest sentit, segons va assenyalar Majoral, el pressupost que es destinarà a la festa major serà molt similar al de l’any anterior.

L’objectiu del comú, com en edicions precedents, és que durant la festa major hi hagi activitats per a tots els públics. “El que buscarem és que hi hagi activitats destinades a persones de totes les edats i que la diversió arribi a tots els públics”, va manifestar Majoral. El cònsol major va indicar que es preveu que hi hagi “un concert potent” que destaqui per sobre de la resta i que serveixi per mantenir l’interès per la festa major laurediana, que sempre s’ha caracteritzat per ser una de les que més públic acostuma a aplegar. S’ha de tenir present que la corporació ha volgut reforçar la implicació de la població en l’organització de la festa i, en aquest sentit, s’ha mostrat oberta a les opinions de la població. Així, en un reunió de poble que va tenir lloc l’estiu passat es van recollir les aportacions dels ciutadans. La intenció de la corporació era copsar els neguits i els suggeriments de de totes les persones interessades per millorar la festa de cara a l’edició d’enguany. Els horaris d’acabament de la festa i que no hi hagi hagut “cap grup potent” van ser dues qüestions que els ciutadans van fer arribar als cònsols. La festa major de l’any passat va aplegar uns 20.000 assistents.

tracking