Naturland factura 4,83 milions el 2022 i rebrà mig milió del comú

La direcció destaca que és el millor resultat econòmic dels últims 10 anys

El Tobotronc, l'activitat estrella de Naturland.NATURLAND

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Naturland va tancar l’exercici passat amb una facturació de 4.837.000 euros, un 37% superior a l’assolida el 2021. També va superar l’ebitda (el resultat abans d’interessos, impostos i amortitzacions) positiu de l’any anterior, amb 303.000 euros davant els 77.000 de l’exercici anterior. No obstant això, rebrà de nou una injecció econòmica del comú de Sant Julià. Serà el mig milió d’euros que la corporació ja preveia al pressupost del 2022 i que l’ecoparc va destacar en un comunicat que “estan lluny dels 1,4 milions i dels 1,3 milions del 2018 i el 2019”. Tanmateix, el comunicat va recordar que “la previsió és que en tres anys les aportacions deixin de ser necessàries, reduint-se progressivament fins al 2025”.

Els resultats econòmics –els responsables del parc van emfatitzar que són els millors dels últims 10 anys– permetran per primer cop a la història de la societat entregar 91.000 euros al comú en concepte de retorn del deute. “Aquest serà un fet que es farà cada any –sempre que els comptes presentin un ebitda positiu– reduint la dependència de les aportacions comunals”, van assegurar.

El balanç econòmic que es va presentar ahir en junta general d’accionistes és, per als responsables de la societat explotadora del parc (Camprabassa), la constatació del bon funcionament del nou rumb adoptat des que Xabier Ajona va ocupar la direcció. “Es continua fent una valoració positiva dels canvis duts a terme en els últims tres anys, i es continua apostant i reforçant l’estratègia, que prioritza la millora de l’experiència dels visitants, i la desestacionalització de l’activitat”, van indicar. Tanmateix, el comunicat va destacar que el 2022 és el primer any del nou equip gestor en què Naturland ha pogut estar plenament operatiu, ja sense afectació de la covid.

tracking