Les 'e-bikes', principal novetat de Grandvalira de la temporada d'estiu

El grup ha habilitat 94 quilòmetres de pistes a Canillo i Encamp per a la pràctica de la bicicleta elèctrica

Un corredor amb una bicicleta elèctrica.GRANDVALIRA RESORTS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La novetat principal de la temporada d’aquest estiu a les pistes d’esquí de Grandvalira seran les bicicletes elèctriques. El projecte Grandvalira E-Bikes inclou un conjunt de rutes senyalitzades per a bicicletes elèctriques pels sectors de Soldeu, el Tarter, Canillo, Encamp, Pas de la Casa i Grau Roig.

En total s’han habilitat 94 quilòmetres de senders per a la pràctica d’aquest esport, amb punts de recàrrega a la munta­nya i remuntadors preparats per carregar-hi la bicicleta. Hi haurà quatre camins, marcats segons el nivell tècnic i el desnivell amb un format per colors –verd, blau, vermell i negre– com el de les pistes d’esquí. “Som un país ideal per a la pràctica de l’e-bike i hem volgut aprofitar els recorreguts que tenim a les parròquies de Canillo i Encamp per fer més accessible l’esport a tots els que s’ho proposin”, va afirmar el director general de Grandvalira Ensisa, David Hidalgo, en la roda de premsa de presentació de les activitats d’estiu de Grandvalira Resorts, que va tenir lloc ahir al matí al restaurant l’Expresso del sector Pal. Es tracta, en definitiva, de fer més accessibles els camins a un públic més ampli.

Entre el bike park de Pal Arinsal i els nous circuits d’e-bike, Grandvalira Resorts disposarà aquest estiu de prop de 150 quilòmetres per a la pràctica de la bicicleta de muntanya. Així mateix, s’ha creat un nou forfet de dia Bike Pass, que permetrà utilitzar els telecabines d’Encamp (Funicamp), Canillo i Soldeu per guanyar desnivell més fàcilment i accedir als circuits estalviant bateria. En aquest sentit, cal recordar que les persones que hagin adquirit l’Andorra Pass i el Nord Pass durant la temporada d’hivern 2022-2023 poden gaudir de l’accés a tots els remuntadors durant la temporada d’estiu, incloent-hi el bike park de Pal Arinsal.

Grandvalira Resorts es proposa superar la xifra de 210.000 visitants que van passar per les pistes d’esquí del país durant la temporada d’estiu de l’any passat, segons va apuntar el director general del grup, Juan Ramón Moreno. “Esperem estar prop d’aquesta xifra i millorar-la, tenint en compte que l’any passat va ser un estiu molt bo”, va afirmar. Actualment en els mesos d’estiu només es genera el 4% de la facturació anual.

Per assolir aquest objectiu, les estacions miraran de treure el màxim rendiment dels seus productes i serveis més consolidats. Entre altres atractius, cal destacar el golf de Soldeu, el Mon(t) Magic Family Park de Canillo, les sortides guiades al llac de Pessons i el mirador solar de Tristaina. Amb relació a aquest darrer punt, el director de negoci de muntanya de Grandvalira, Xavier Salinas, va anunciar que l’estació d’Ordino Arcalís estrenarà al final de juny unes cabines del telecabina de Tristaina amb el terra de vidre transparent per poder millorar l’experiència panoràmica durant el més de quilòmetre i mig que dura el trajecte d’ascens des de l’Hortell fins a la coma d’Arcalís.

L'ANDORRA PASS ESTIU INCORPORAR PAL ARINSAL A L'OFERTA

L’antic forfet 4 Valls es transformarà aquest any en l’Andorra Pass Estiu, que combina l’accés a les muntanyes dels diferents sectors amb l’abonament a alguna activitat. La diferència principal és que també incorpora l’estació de Pal Arinsal a l’oferta. Els clients de l’Andorra Pass Estiu podran consumir més d’una entrada a una activitat en un mateix dia fins al tancament dels remuntadors. La compra del forfet es pot fer online als webs de Grandvalira, Pal Arinsal i Ordino Arcalís, tot i que caldrà passar el primer dia per taquilla per recollir el forfet i, posteriorment, també per recollir els tiquets de les activitats quan es desitgi realitzar-les. Algunes de les activitats incloses en el forfet són una baixada al Màgic Gliss, una excursió en cotxe 4x4 fins a l’orri de Cubil, una pujada al mirador solar de Tristaina i baixades en Tubbing, entre d’altres. Per la seva part, el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, va apuntar en declaracions als mitjans que el repte que s’haurà d’afrontar en els propers anys serà com treure més rendiment de les activitats de la temporada d’estiu.

tracking