La troballa de Canòlich celebra els seus 800 anys

Centenars de feligresos assisteixen a l'aplec

L'aplec de Canòlich.Julià Rodríguez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de persones han assistit aquest matí a l'aplec de Canòlich, durant el qual ha tingut lloc la tradicional benedicció i repartiment de pans. A les 12 hores ha tingut lloc al santuari la missa presidida per l'arquebisbe, Joan-Enric Vives, i concelebrada per tots els rectors d'Andorra. Una missa en què per a aquesta ocasió especial s'ha comptat amb un centenar de músics.

La que sens dubte és una de les festes més arrelades entre la població del país, sobretot entre els lauredians, ha estat de nou tan multitudinària com ho era abans de la pandèmia del coronavirus. I és que si la data està cada any marcada en vermell en els calendaris per als lauredians, aquest any ho ha estat més, ja que se celebra els 800 anys de la troballa de la mare de Déu de Canòlich, raó per la qual hi ha hagut actes durant tot el mes de maig.

En aquest sentit, el cònsol major, Josep Majoral, ha manifestat que ha destacat la "molta gent" que ha assistit enguany a la celebració. "L'important és recordar aquests 800 anys com una cosa excepcional", ha remarcat el cònsol major. "Aquest és un mal any perquè cau en aquest pont", ha afegit Majoral, referint al fet que potser menys gent ha pelegrinat al santuari perquè ha aprofitat els dies de festa per marxar fora.

tracking