El pla d'igualtat comunal s'aplicarà a partir del juny

S’introduirà la perspectiva de gènere en el funcionament del comú

Sessió de consell de comú d'ahir.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Encamp ha aprovat el pla d’igualtat comunal. El document, que s’haurà d’implementar en els propers tres anys, preveu diverses accions per impulsar la igualtat entre homes i dones, com ara sensibilitzar i formar els treballadors en qüestions d’igualtat, redactar i implementar un protocol per prevenir l’assetjament sexual, introduir la perspectiva de gènere en la gestió del personal, fer una comunicació interna i externa més inclusiva, promoure la conciliació dels treballadors del comú i establir un espai de treball segur i lliure de discriminacions en el si de la corporació. Aquestes mesures es posaran en marxa al juny.

D’acord amb la Llei, aprovada el març de l’any passat, per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació per raó de sexe en l’ocupació pública, els comuns han de dotar-se d’aquesta eina abans de l’abril del 2024.

Segons la cònsol major, Laura Mas, de la diagnosi realitzada es deriva que, en l’àmbit retributiu, no hi ha diferències per motiu de sexe i és inferior al 25% i, per tant, es considera que no hi ha bretxa salarial. Pel que fa a la paritat, un 55% de la plantilla són dones i un 45 % homes i, per tant, es considera que no hi ha infrarepresentació femenina i en termes generals hi ha paritat.

Mas també va anunciar ahir en la roda de premsa posterior al consell de comú que s’ampliarà l'espai per a la gent gran de la plaça dels Arínsols. La reforma es traurà a concurs, si tot va bé, abans del final de mandat. Hi ha dues opcions per ampliar l’edifici, o bé construir una segona planta a sobre de l’actual o bé aprofitar part del terreny que hi ha a la part posterior.

tracking