El comú invertirà 2,2 milions d'euros en el pla de sostenibilitat

Mortés espera que la revisió del POUP pugui aprovar-se l’any vinent

Els cònsols, ahir en roda de premsa.COMÚ D'ORDINO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Ordino invertirà 2,2 milions d’euros aquest any per tirar endavant les mesures incloses en el pla de sostenibilitat parroquial, presentat en reunió de poble el juliol de l’any passat. Una de les més importants serà l’aprovació de la revisió del Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial (POUP), que el cònsol major, Josep Àngel Mortés, espera que es pugui sotmetre a exposició pública al novembre d’aquest any i entri en vigor durant el primer trimestre del 2024.

Altres línies d’actuació destacades són els estudis d’eficiència energètica per aplicar en edificis, parquímetres i equipaments públics, la reactivació del sector agroramader i silvícola d’Ordino, i assolir una gestió sostenible dels recursos hídrics. En aquest sentit, cal recordar que el comú ja disposa de les conclusions dels estudis de capacitat de la xarxa d’aigua. “Gran part dels objectius inclosos en el pla de sostenibilitat estan assolits, d’altres estan en curs, però hem complert amb la integració d’una política sostenible en la gestió política i territorial”, va explicar Choy, cònsol menor.

El pla de sostenibilitat de la parròquia, elaborat en dues fases, va arrencar amb la declaració d’Ordino com a reserva de la biosfera, i es basa en la millora contínua, va destacar la mandatària.

Mortés va concloure, per la seva part, que “la revisió excepcional del POUP i el canvi en la normativa urbanística comportaran el compliment de gran part del pla de sostenibilitat, ja que afecta de forma transversal tots els reptes marcats.

El consell de comú va aprovar a principis d'aquest mes la suspensió temporal de noves llicències de construcció. El motiu de la moratòria és la posada en marxa del procediment d’estudi i redacció de la revisió excepcional del POUP. La suspensió va entrar en vigor el dilluns 8 de maig i en cap cas superarà els set mesos de durada.

tracking