Ordino inverteix 2,2 milions en el pla de sostenibilitat

Mortés espera que la revisió del POUP pugui aprovar-se al començament de l'any que ve

Roda de premsa del compliment del Pla de sostenibilitat d'OrdinoVíctor González

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d'Ordino invertirà 2,2 milions d'euros aquest any per tirar endavant les mesures incloses en el pla de sostenibilitat parroquial. Una de les més importants serà l'aprovació de la revisió del Pla d'Ordenació i Urbanisme Parroquial (POUP), que el cònsol major, Josep Àngel Mortés, espera que es pugui sotmetre a exposició pública al novembre d'aquest any.

Altres mesures que s'estan estudiant són la instal·lació de plaques solars a les cobertes dels edificis comunals, la millora de la recollida selectiva dels residus i l'ampliació de la capacitat dels autobusos comunals per ajustar-los a l'increment de la demanda. Aquesta tercera mesura no es podrà implantar fins que acabi la concessió actual, és a dir, fins al 2025.

D'altra banda, el consell de comú d’Ordino va aprovar a principis d'aquest mes la suspensió temporal de noves llicències de construcció. El motiu de la moratòria, és igualment, el de la posada en marxa del procediment d’estudi i redacció de la revisió excepcional de pla d’ordenació i urbanisme parroquial (POUP).La suspensió va entrar envigor el dilluns 8 de maig i en cap cassuperarà els set mesos de durada. La mesura no afectarà els edificis dels equipaments i dotacions d’ini­ciativa pública o privada ni les llicències d’edificació que s’han d’atorgar als terrenys que ja disposin almenys d’accés rodat, dels serveis d’aigua potable, d’evacuació d’aigües residuals o d’un sistema homologat de depuració i subministrament d’energia elèctrica segons la normativa vigent.

tracking