Consell de comú

Encamp aprova una ordinació per a iniciatives populars

El comú recuperarà el volum d'il·luminació de Nadal del 2021

Sessió de consell de comú d'Encamp d'aquesta tardaComú Encamp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encamp ha aprovat aquesta tarda en sessió de consell de comú l'ordinació de regulació de la participació ciutadana en iniciatives reglamentàries populars d'àmbit comunal, que dimana de la Llei de transparència, accés a la informació pública i govern obert. Així, la cònsol major Laura Mas ha explicat que les iniciatives es podran presentar sempre que vinguin acompanyades de no menys d'un 10% del cens electoral de la parròquia i corresponguin a competències comunals.

D'altra banda, s'ha informat que aquest Nadal el comú tornarà a decorar els carrers i places de la parròquia amb un volum d'il·luminació semblant al del 2021. Cal recordar que el 2022 la corporació va reduir l'enllumenat nadalenc per ajustar-se a les mesures d'estalvi energètic imposades pel Govern.

El comú mantindrà de moment aquesta política energètica. Masha revelat que del desembre del 2022 al març d'aquest any la corporació ha assolit una disminució d'entre el 30 i el 30% del consum energètic gràcies a aquestes mesures.
Paral·lelament, avui s'ha aprovat en el ple del consell l'adquisició de 500 bombetes de LED per un import de 24.000 per substituir l'enllumenat de sodi actual, de més consum, en deu punts de la parròquia.
tracking