Cultura

El papa Francesc concedeix la indulgència plenària als visitants de Canòlich

La rectoria de Sant Julià de Lòria prepara un curtmetratge per commemorar el 800 aniversari de la troballa de la talla romànica

Presentació dels actes de celebració del 800 aniversari de la troballa de la talla romànica de la Mare de Déu de CanòlichVíctor González

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El papa Francesc ha concedit un jubileu extraordinari que permetrà als fidels d'arribar a la indulgència plenària visitant l'ermita de Canòlich entre el 20 i el 28 de maig. Les condicions per aconseguir la supressió de la pena pels pecats comesos i confessats fins al moment són, a part de fer el pelegrinatge a Canòlich, "tenir la disposició interior d'un desaferrament total del pecat, fins i tot venial", "confessar-se, almenys, uns dies abans o després de fer el pelegrinatge", "combregar, participant en l'eucaristia, en aquest mateix període de temps", i "resar per les intencions del Sant Pare, un Parenostre i un Avemaria, o altres oracions", segons ha anunciat avui al migdia el rector de la parròquia de Sant Julià de Lòria, Pepe Chisvert, en la presentació dels actes de celebració del 800 aniversari de la troballa de la talla romànica de la Mare de Déu de Canòlich.

Amb motiu d'aquesta commemoració el comú i la rectoria han organitzat conjuntament una vintena d'actes i activitats, d'entre els quals destaca la missa del dissabte 27 de maig. En l'ofici, presidit per l'arquebisbe i copríncep Joan-Enric Vives, participaran una norantena de cantaires de les corals Rocafort, de Sant Julià de Lòria, Signum, de la Seu d'Urgell, i Capella de Santa Maria, de Puigcerdà, amb l'acompanyament musical de la cobla Ciutat de Manresa. A més, l'Esbart Laurèdia hi representarà el Ball de Canòlich.

Chisvert també ha anunciat que la rectoria prepara un curtmetratge d'uns 20 minuts, Tiretes, que s'enregistrarà properament i s'estrenarà el dijous 1 de juny a la sala gran dels cinemes Illa Carlemany. Protagonitzat per Lluís Marco, Max Rodríguex i Octavi Pujades, Tiretes és una obre audiovisual que se centra en la "relació entre les generacions". L'objectiu de la rectoria, ha assenyalat Chisvert, és portar el curtmetratge en el futur a concursos i festivals de cinema internacionals.

Finalment, cal apuntar que durant tot el mes de maig s'entregarà a tots els caps de casa el llibre Petita història de Canòlich, amb il·lustracions de Pilarín Bayés i textos de Jordi Pasques. També es repartiran, per un preu de 10 euros, unes 1.000 banderoles commemoratives de Canòlich perquè els veïns engalanin les cases, així com una litografia de l'artista Sergi Mas i l'auca de Canòlich reeditada en color, per un preu de 50 euros. Els beneficis receptats aniran destinats a Càritas.

tracking