Consell de comú

La capital tanca amb 5,3 milions de dèficit el 2022

El resultat negatiu s'explica pel retard en l'entrada d'ingressos derivats de la construcció

Consell de comú d'Andorra la VellaV.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Andorra la Vella ha aprovat avui, amb els vots a favor de la majoria i l'abstenció de la minoria, els comptes del 2022 amb uns ingressos de 48,4 milions d'euros i unes despeses de 53,7. És a dir, amb un dèficit de 5,3 milions. Segons ha argumentat el cònsol major, David Astrié, aquest resultat s'explica pel retard de l'entrada de diners al comú en concepte d'ingressos per drets de construcció de projectes immobiliaris. L'import s'enfila en total a uns sis milions d'euros, dels quals la meitat ja han estat ingressats per la corporació.

Pel que fa a l'endeutament, al 31 de desembre del 2022 se situava en 19,9 milions d'euros, xifra que representa el 42% de la mitjana d'ingressos dels últims tres anys, per sota del límit del 200% que fixa la Llei de finances comunals. Cal recordar que a l'inici del mandat de l'excònsol major Conxita Marsol, fa vuit anys, l'endeutament era de 42 milions.
D'altra banda, en el consell de comú d'avui també s'ha adjudicat la reforma de la zona de jocs infantils del Parc Central per un import de 387.000 euros. La corporació posarà al dia els ginys, que tenen més de 30 anys, per adequar-los a la nova normativa de seguretat. També hi ampliarà al zona de gespa en 700 metres quadrats i s'hi plantaran 12 arbres perquè els més petits puguin gaudir d'espais d'ombra en els moments de més calor. Aquesta proposta s'ha aprovat per unanimitat.
tracking