Naturland ven el 10% més de dies d'esquí que l'hivern anterior

L’ecoparc lauredià factura el 17% més que en el mateix període de l’any anterior, malgrat obrir 22 dies menys

Una esquiadora a Naturland.NATURLAND

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Naturland consolida els bons resultats postpandèmics amb un nou rècord i registra prop del 10% més de dies d’esquí venuts respecte de la temporada passada. Unes xifres que s’han assolit malgrat haver obert menys dies a causa de la manca de precipitacions i les altes temperatures registrades les darreres setmanes de març.

La temporada d’hivern va començar dissabte 3 de desembre amb l’obertura de les pistes d’esquí i s’ha combinat amb activitats a les dues cotes fins a final de març.

En total, l’estació d’esquí de la Rabassa-Naturland ha obert 112 jornades –22 menys que la temporada passada, quan es va poder esquiar un total de 134 dies.

Les previsions inicials comptaven de mantenir les pistes obertes fins després de Setmana Santa, però les altes temperatures i la manca de precipitacions han forçat l’estació a tancar el 26 de març. Cal destacar, apunta Naturland, la bona feina dels equips tècnics de neu, que han pogut allargar la temporada en unes condicions que moltes altres estacions del Pirineu no han pogut oferir, fet que la consolida com una de les tres estacions de referència de l’esquí nòrdic del Pirineu i la que més dies ha pogut estar oberta en l’entorn més proper.

Malgrat la reducció de dies esquiables, el nombre d’esquiadors ha augmentat de manera significativa gràcies a la qualitat de la neu i als quilòmetres de pistes obertes en comparació amb les condicions de les estacions de l’entorn més proper, fet que ha propiciat en reiterades ocasions la visita de diversos clubs catalans que han fet estada i entrenaments a la Rabassa. Així doncs, l’estació ha venut enguany prop de 5.200 dies d’esquí, un 10% més que la temporada passada, a més de rebre prop de 7.000 nenes i nens en el marc del programa d’esquí escolar.

A més, Naturland ha registrat més d’un 17% més de facturació que el 2021-2022, malgrat obrir l’estació d’esquí 22 dies menys que la temporada anterior. Segons el director de Naturland, Xabier Ajona, “s’està demostrant que aquí hi ha camí per recórrer, i que si seguim invertint i millorant el servei l’hivern pot ser tan important com la temporada d’estiu”.

Pel que fa a les activitats complementàries de neu, s’han mantingut en la mateixa línia que la temporada passada. Les excursions en moto de neu i moonbikes (motos elèctriques) han tingut molt d’èxit durant els mesos de gener i febrer, i han estat en funcionament fins a l’11 de març. A més, la clientela ha pogut gaudir dels circuits de raquetes, dels trineus nòrdics, dels trineus kids i dels circuits de skimo.

Paral·lelament, el sector de la cota 1.600 ha estat obert durant tots els caps de setmana i els festius de la Puríssima, Nadal i Setmana Santa.

tracking