Caldea factura un 34% més aquest hivern i supera les xifres prepandèmiques

El termolúdic ha ingressat 10,5 milions d’euros entre l’1 de desembre i el 10 d’abril i millora les xifres prepandèmiques

Usuaris a la piscina exterior de Caldea.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Caldea va donar per finalitzada dilluns una temporada d’hivern que millora l’anterior i també les xifres prepandèmiques, segons el comunicat de premsa que va difondre ahir el termolúdic. Entre l’1 de desembre i el 10 d’abril la instal·lació ha facturat prop de 10,5 milions, una xifra que supera en un 34% els resultats de l’hivern anterior. El creixement en visitants ha estat similar, de prop del 32%. Concretament, l’spa termal ha rebut prop de 210.000 clients, que són 50.500 més que la campanya d’hivern 2021-2022. Tanmateix, segons el citat comunicat, a banda de créixer en visitants també s’ha registrat un increment de la despesa mitjana dels usuaris en tots els conceptes que integren la instal·lació de benestar i lleure: les entrades a l’spa, la restauració, els tractaments i el club esportiu per a residents al país.

La direcció del termolúdic conclou que “aquestes dades confirmen que Caldea es recupera amb solidesa, amb més clients i amb uns ingressos superiors als obtinguts en el mateix període abans de la pandèmia del coronavirus, i que podrien ser l’avantsala de les bones perspectives previstes de cara el pròxim estiu”.

Durant la primavera, temporada baixa per a l’equipament, Caldea continuarà obert amb Inúu, el seu spa orientat només per a adults, i amb un horari extens de nou del matí a deu de la nit de diumenge a dijous, i de nou del matí a la mitjanit els divendres i dissabtes. Pel que fa al termolúdic, restarà tancat fins al 30 de juny per dur a terme l’aturada tècnica anual i les corresponents tasques de manteniment, i també la reforma d’una secció de la coberta de vidre.

Després de patir les conseqüències de la pandèmia en els exercicis 2020 i 2021, amb pèrdues d’uns dos milions d’euros a conseqüència de la caiguda del turisme, Caldea ja va recuperar els números positius l’any passat, amb uns guanys un pèl superiors al milió d’euros. Els propers tres anys, tal com va anunciar el director general de l’equipament, Miguel Pedregal, el gener passat en una entrevista a Diari TV, es destinaran esforços econòmics notables a la millora i ampliació de les instal·lacions. Seran divuit milions d’euros, la meitat dels quals serviran per al condicionament de l’hotel a la torre de l’edifici. Un allotjament que tindrà entre quaranta i cinquanta habitacions i d’una categoria de quatre estrelles superior.

Aquest és el primer any que per facilitar els treballs el que és pròpiament el termolúdic tanca portes des del final de Pasqua fins a l’arrencada de l’estiu. A banda de la construcció de l’hotel, s’ha de reformar la coberta i l’interior. L’objectiu de la direcció de Caldea és obrir l’hotel el 2025 i és un dels grans projectes de futur per dinamitzar la instal·lació. La posada en marxa de l’establiment hoteler permetrà crear una trentena de llocs de treball directes. Actualment Caldea té 120 treballadors fixos, als quals cal afegir una quarantena més durant la temporada alta.

tracking