Activitats

Falles i paelles a Andorra la Vella la setmana vinent

El comú preveu que es desplacin més de 3.000 valencians al país

El cònsol menor de la capital, Miquel Canturri, ha presentat avui les fallesComú ALV/Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra la Vella ha tornat a ser la destinació escollida per Fallers pel Món per celebrar la cremada d'una falla, una mascletà, els Moros i Cristians i fideuà i paella popular, segons ha anunciat el comú avui, remarcant que es repertirà "la bona experiència que van viure el 2019 al país". Les activitats es faran entre el 14 i el 16 d'abril als carrersde la capital i portaran més de 3.000 valencians al Principat, segons la previsió de la corporació.

El comú remarca que dona suport a l'arribada de les Falles de València "pel retorn econòmic que representen per al teixit hoteler, de restauració, i comercial de la parròquia" i incideix que es celebraran en el cap de setmana posterior a Pasqua quan comença a baixar l'afluència turística, indica en un comunicat.El col·lectiu valencià celebra el desè aniversari i és la primera vegada que repeteixen destinació. Els membres de l'associació s'allotjaran en una vintena d'hotels i la celebració també atreu visitants de fora del col·lectiu.

Les activitats inclouen el disseny d'un monument faller fet a mida per a Andorra la Vella, amb elements propis de la parròquia, que es cremarà el diumenge 15 a les 20,30 hores a l'aparcament del Parc Central. L'obra és de l'artista faller Pepe Benavent i tindrà un punt de sàtira. La novetat d'aquesta edició és un concurs de paelles obert al públic que es farà el divendres 14 a les 19 hores a l'envelat del Parc Central, on un grup de mestres paellers valencians ensenyaran a cuinar el plat als concursants, segons detalla el comú. Les inscripcions s'han de fer abans de divendres al recinte i l'organització proporcionarà tots els estris i ingredients per cuinar.

El programa d'actes preveu per a dissabte "la crida des de casa comuna", una actuació dels castellers d'Andorra, una fideuà popular a l'aparcament del Parc Central i una cercavila d'ofrena floral. La jornada acabarà amb missa a Sant Esteve, un castell de focs i discomòbil a l'envelat.

El diumenge es farà la despertà a les nou del matí, una desfilada de moros i cristians al migdia, mascletà i paella popular. Per culminar està programadala cremà de la falla amb amenització de quatre xarangues amb setanta músics. El comú destaca que tots els actes són públics i gratuïts però s'ha de recollir un tiquet d'entrada a l'oficina de Turisme de la plaça de la Rotonda, perquè l'aforament és limitat.

tracking