Millores en el tractament de l'aigua al dipòsit d'Envalira

La intervenció permetrà connectar la infraestructura a la resta de la xarxa d’aigua potable de la parròquia

El dipòsit d'aigua d'Envalira, just abans de la línia de terme amb Encamp.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una de les inversions “més importants” que el comú de Canillo farà aquest any per millorar l’estat de la xarxa d’aigua potable és la instal·lació d’un sistema de filtratge al dipòsit d’Envalira. Segons va detallar en declaracions al Diari el cònsol menor, Marc Casal, el fet que el dipòsit no disposi de sistema de filtratge impedeix de connectar-lo amb la resta de la xarxa. “L’aigua del dipòsit d’Envalira és potable, però té un nivell de terbolesa [partícules en suspensió] més gran que la que hi ha a la resta de dipòsits comunals, per això no s’hi pot barrejar”, va puntualitzar Casal.

El dipòsit alimenta actualment la zona d’Envalira a Soldeu. La intervenció que s’hi farà aquest any permetrà d’enllaçar-lo amb la resta de la xarxa d’aigua potable comunal, que baixa per la vall en forma d’espina de peix i s’alimenta dels dipòsits de Ransol, el Forn i el Tarter. El cònsol menor va assenyalar que els treballs són molt rellevants, ja que el dipòsit d’Envalira té una capacitat “bastant gran” i, per tant, connectar-lo a la xarxa principal la farà menys dependent de la resta de punts de captació d’aigua.

La voluntat de la corporació és que l’obra estigui enllestida abans del final del mandat. És a dir, abans del desembre d’aquest any, data de les properes eleccions comunals. Una bona part de la partida per fer millores a la xarxa d’aigua potable del pressupost del comú per al 2023 servirà per pagar aquesta intervenció. En total, la corporació ha reservat 500.000 euros per a inversions en la xarxa d’aigua potable.

Aigua al forn

D’altra banda, Casal va explicar que una altra de les obres des- tacades que s’han previst en el pressupost és la construcció d’un sistema de bombament d’aigua al Forn.

El mandatari va detallar que fa uns mesos el Govern va descobrir “reserves importants d’aigua” al subsol mentre feia unes perforacions en aquesta zona. Ni l’executiu ni el comú no saben amb exactitud quina és la qualitat d’aquesta aigua. Per descobrir-ho, la corporació comunal encarregarà properament un estudi per analitzar-la. Si fos bona per al consum humà, es construiria un sistema de bombament per fer-la arribar al dipòsit del Forn. “Serà molt positiu per a la parròquia que puguem aprofitar aquesta aigua. Ara ens costa molt de tornar a omplir el dipòsit un cop s’ha buidat”, va admetre.

CLAUS

1 El dipòsit d’envalira no té filtre

El dipòsit d’Envalira no disposa del sistema de filtratge adequat per reduir la terbolesa. L’aigua que conté, però, és tractada i potable.

2 Connexió amb la resta de la xarxa

La instal·lació d’un sistema de filtratge al dipòsit d’Envalira permetrà de connectar-lo amb la resta de la xarxa d’aigua potable de la parròquia.

3 Mig milió d’euros en inversions al pressupost

El pressupost del comú de Canillo per al 2023 reserva una partida de 500.000 euros per a inversions a la xarxa d’aigua potable parroquial.

tracking