rEPORTATGE

El Carnaval dels nens

Els més petits omplen els carrers del país en les rues infantils de Carnestoltes. La majoria van confeccionar les disfresses a l’escola.

Els carrers de la Massana es van omplir de disfresses en la rua infantil.EDUARD COMELLAS / COMÚ DE LA MASSANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els infants de tot el país van aplegar-se a les diferents parròquies per celebrar la rua de Carnestoltes. Els escolars de tots els centres de la Massana, d’Encamp, del Pas de la Casa, d’Andorra la Vella i Santa Coloma, de Sant Julià de Lòria i d’Escaldes-Engordany, que van trobar-se a la plaça Coprínceps, van gaudir de la jornada gràcies a les disfresses que van preparar fa dies a l’escola.

La rua infantil de la Massana va estar més animada que mai amb la participació de la batucada de l’escola Àgora Internacional. La desfilada va aplegar uns 800 alumnes de les tres escoles de la Massana (Àgora, l’escola andorrana i la francesa). Les disfresses van ser elaborades als centres escolars. Els professors i alumnes van fer un gran treball creatiu i amb les originals disfresses van animar el centre de la parròquia.

Els carrers d’Encamp i el Pas de la Casa van reunir 740 escolars, que van lluir les disfresses de Carnaval acompanyats dels docents i les famílies. La rua va estar amenitzada amb espectacles itinerants i actuacions infantils.

A Encamp, la jornada va començar a les deu del matí amb l’espectacle La família Gordini, que juntament amb els alumnes de l’escola andorrana van sortir des del centre i van recórrer el passeig de l’Alguer fins a l’escola bressol, on més infants van sumar-se a la rua.

Seguidament, van desplaçar-se fins a l’escola francesa i, des d’allà, tots plegats van anar fins a la plaça dels Arínsols, on va tenir lloc l’actuació del grup infantil Orelles de Xocolata. En el cas del Pas de la Casa, la rua va sortir també a les deu del matí de l’oficina de Turisme i va començar amb l’espectacle itinerant Circus Party, que acompanyat dels infants i les professores i professors van recórrer els carrers de la vila fins arribar a la sala de festes, on la celebració va continuar amb l’espectacle infantil Krustó i Piruleta.

A Canillo els més petits també van sortir al carrer per celebrar el Carnaval amb les disfresses. La rua va començar a les onze del matí i va omplir els carrers del centre de la parròquia. En acabat hi va haver un espectacle d’animació al Prat del Riu.

Els actes a Canillo continuaran avui a la tarda amb la tradicional desfilada dels Arlequins, declarada festa d’interès cultural per la seva excepcionalitat a Andorra. Les característiques de la disfressa de l’arlequí de Canillo i la singularitat de les seves funcions durant la festa fan que la tradició adquireixi aquest valor cultural i simbòlic.

tracking