El comú tancarà el conflicte de límits que afecta un conseller enguany

Camp espera resoldre el dossier abans de final de mandat, un cop les parts ja han pogut presentar els seus arguments

Zona del Tarter on hi ha les finques en conflicte.GOOGLE MAPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de Canillo resoldrà abans del final del mandat el conflicte de límits entre finques particulars en què és part afectada el conseller d’Obres i Serveis, Rafel Casal, en qualitat de propietari privat. Ho va confirmar aquesta setmana en declaracions al Diari el cònsol major, Francesc Camp. “Un cop aprovat el pressupost [el text va sotmetre’s a votació dimecres en sessió de consell de comú] espero que puguem avançar i tancar aquests dossiers que tenim oberts”, va apuntar el màxim responsable de l’administració comunal.

El mandatari va detallar que el comú està analitzant la informació aportada per les dues parts en conflicte per defensar amb arguments les seves posicions respectives. Un cop hagi acabat la fase d’estudi dels documents, tècnics de la corporació faran la delimitació del terreny in situ. Si la resolució del comú no satisfés alguna de les parts, el cas podria arribar a la justícia. El 19 d’octubre de l’any passat va tancar-se el termini obert uns mesos abans –el 22 de juny, concretament– per fer arribar la informació a casa comuna.

DOS ANYS DE CONFLICTE

Les discrepàncies territorials afecten dues finques situades al Tarter, a la vora del camí de Grau d’Incles. Tot i que l’expedient de delimitació –el procediment administratiu incoat pel comú amb l’objectiu d’establir els límits territorials de les finques– va posar-se en marxa a començament de l’estiu de l’any passat, fa almenys dos anys que la corporació té constància d’aquest conflicte, segons van confirmar fonts de la corporació.

Durant aquest període el comú va tramitar sis demandes d’informació de la part enfrontada a Casal. No va ser fins a la darrera demanda que aquest propietari va denunciar formalment al comú que se li havia envaït una part de terreny que era seva.

Tot i que l’expedient de delimitació de terrenys encara no ha estat tancat, fa uns mesos el cònsol major va voler fer confiança a Casal en declaracions als mitjans en la roda de premsa posterior a un consell de comú. “Estem molt tranquils i molt segurs que el conseller, que també és part afectada en aquest dossier, ha fet les coses bé”, va declarar aleshores Camp.

En aquell consell de comú el grup de la minoria va demanar a la majoria d’incloure el debat sobre el conflicte de límits i l’expedient en el consell de comú. La majoria va rebutjar-ho per una qüestió de normativa comunal, fet que va provocar una enganxada entre Camp i els consellers de l’oposició.

CLAUS

1. L’expedient, resolt abans del 2024

L’objectiu del comú és resoldre l’expedient de delimitació que afecta el conseller Casal abans que acabi aquest mandat.

2. En quin punt es troba el procediment?

El comú està estudiant la documentació presentada per les parts i properament es farà la delimitació dels terrenys in situ.

3. Què passa si les parts no hi estan d’acord?

Si una de les parts (o totes dues) no està d’acord amb la delimitació feta pel comú, pot recórrer contra la resolució a la justícia.

tracking