L'entitat artística La Xarranca tindrà un local al Parc Central

L’organització que agrupa els creadors artístics del país podrà fer ús de l’espai gratuïtament per un període de dos anys

El local del Parc Central que acollirà l'associació La Xarranca.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’associació La Xarranca, l’entitat que agrupa els creadors artístics andorrans, disposarà abans de l’estiu d’una sala de 120 metres quadrats al Parc Central. El comú d’Andorra la Vella reformarà en els propers mesos el local que hi ha al costat del restaurant La Petite Forêt i el cedirà gratuïtament a l’associació per un període de dos anys. L’anunci el va fer ahir a la tarda la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, en una roda de premsa a què també van assistir el conseller de Cultura i Promoció Turística, Miquel Canturri, i la presidenta i la secretària de La Xarranca, Mar Garcia i Mireia Tarrés.

La previsió és que l’entitat s’instal·li al local al maig. El nou espai creatiu serà pluridisciplinari, ja que farà les funcions de sala d’exposicions, s’hi oferiran activitats i xerrades i s’hi organitzaran tallers infantils aprofitant la ubicació cèntrica del local i el volum de persones que acull el parc. “El local que ens ha cedit el comú al Parc Central és un espai amb moltes possibilitats”, va afirmar la presidenta de La Xarranca. Garcia va agrair al comú la cessió del local, que permetrà que els artistes tinguin més visibilitat.

Marsol, per la seva part, va assenyalar que només s’haurà de fer una “petita” intervenció al local per posar-lo al dia. “S’hi haurà de fer la instal·lació elèctrica, netejar-lo i reparar algun vidre. No és una obra complicada que pugui allargar-se gaire”, va remarcar la mandatària. El local, construït als anys noranta, havia fet fins ara la funció de magatzem comunal.

Marsol va mostrar-se satisfeta per l’acord a què el comú ha arribat amb La Xarranca. “Aquest espai complementarà el vessant artístic i cultural del Parc Central”, va afirmar la cònsol major. El pulmó verd de la capital, a més de ser un espai de jocs infantils i de repòs, acull des del març de l’any passat el Centre d’Art d’Andorra la Vella, cedit pel comú al Govern com a sala d’exposicions. Cal recordar també que la corporació hi ha instal·lat de manera progressiva escultures d’artistes nacionals, fet que transforma el Parc Central en una galeria d’art a l’aire lliure.

Les exposicions de La Xarranca es fan actualment a l’hotel Roc Blanc, a Escaldes-Engordany. L’entitat va haver de deixar fa uns mesos La Peixera perquè el comú escaldenc va recuperar l’espai per al projecte Caldes. Fins aleshores La Xarranca va ocupar el local gràcies a un acord amb el ministeri de Cultura.

D’altra banda, durant la roda de premsa Marsol va confirmar que properament el comú convocarà un concurs adreçat a artistes andorrans per fer una escultura per al Parc Central.

tracking