Parròquies

L'Espai Caldes tanca i reobrirà remodelat a la primavera

El centre cultural ha acollit més de 6.000 visitants des que va obrir fa dos anys

Quim Dolsa i Valentí Closa aquest matí en roda de premsaV.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Espai Caldes tanca diumenge per reobrir a la primavera "amb més força", segons ha explicat avui al matí en roda de premsa el conseller escaldenc de Vida Cultural i Aparcaments, Valentí Closa. En aquests mesos el comú remodelarà l'espai per dins i per fora i hi invertirà un total de 200.000 euros. Els treballs s'emmarquen en el projecte Caldes. Des de la seva obertura, el 18 de desembre del 2020, el centre cultural ha acollit més de 6.000 visitants. Al 2021, encara marcat per la pandèmia, en va rebre 2.687, mentre que aquest any n'ha acollit 3.342.

En aquests dos anys s'han programat deu exposicions amb els denominadors comuns d'Andorra, la comunitat i la contemporaneïtat. Les mostres amb més afluència han estat Les Escaldes: pioners de l'hoteleria, 1900-1960, amb 1.491 visitants, i Una poètica del vertigen. Música i grafia, amb 1.389. El 23,98% dels visitants, 1.434, han estat infants i joves. Per la seva part, el cònsol menor, Quim Dolsa, ha apuntat que les obres del projecte Caldes avancen a bon ritme i ha revelat que la part dels treballs corresponent al passeig del riu s'accelerarà perquè els bars i restaurants hi puguin obrir les terrasses "al més aviat millor".

D'altra banda, Closa ha apuntat que el proper Nadal es recuperarà el pessebre vivent a la part alta de la parròquia amb un format posat al dia. "M'agradaria que tingués un toc modern i atractiu", ha afirmat el conseller. L'última edició del pessebre vivent va ser la del 2019. La del 2020 i la del 2021 van ajornar-se arran de la pandèmia, metre que la del 2022 es va suspendre perquè hi havia unes obres previstes a la zona que finalment van endarrerir-se. Concretament, es tracta de la construcció de l'aparcament de la plaça de l'Església, on es va trobar aigua al subsòl. Dolsa va puntualitzar que aquest problema tècnic ja ha estat solucionat i que els treballs començaran "d'aquí deu dies".

tracking