tradicions

Sant Julià reconeix falta d'organització durant la cavalcada

El comú va decidir no llançar caramels durant l’arribada dels Reis i entregar-los en punts fixos, fet que va generar crítiques

Un moment de la cavalcada de Sant Julià de Lòria.COMÚ DE SANT JULIÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià va reconèixer ahir falta d’organització per a la cavalcada de reis. El problema va radicar en una falta de comunicació a la ciutadania sobre com es distribuirien els caramels durant l’arribada dels Reis de l’Orient. “Feia dos anys que no fèiem la cavalcada de Reis i vam voler continuar fet una estratègia de repartir caramels en punts estratègics per no llançar-los des de la carrossa per dos motius: a nivell de seguretat i pel malbaratament dels caramels, que s’acabaven recollint a palades del terra i ens semblava abusiu”, explicava ahir la cònsol menor de Sant Julià, Mireia Codina. Justament, bona part de les queixes que es van reflectir a les xarxes socials va ser que les carrosses lauredianes no van anar repartint caramels durant tot el trajecte, com sí que va succeir, per exemple, a la cavalcada de les dues parròquies centrals (que ahir també va provocar malestar als turistes que es quedaven enganxats a terra per la resta de les llaminadures).

En aquest sentit, Codina va posar de relleu que l’estratègia del comú era repartir dolços “en punts establerts”, però els caramels es van esgotar de seguida en aquests punts fixos. “Tenim la culpa de l’organització, no teníem ben coordinat com reomplir amb caramels quan es buidaven les saques”, va explicar la cònsol menor, que va defensar que el comú sí que tenia prou abastiment per a tota la cavalcada, si bé va reconèixer que la falta d’organització va deixar “una estona a la canalla sense caramels”. “S’havia dit que no es llançarien caramels i que es donarien a diferents punts; potser no va arribar a la gent i va crear confusió”, va afirmar Codina, que va apuntar que “quan vaig veure tanta gent amb bosses vaig veure que alguna cosa no havia arribat bé”.

Tanmateix, altres comuns també van optar per la fórmula de no llançar caramels durant el recorregut, també per una qüestió de no malbaretar llaminadures. Des del comú d’Encamp es va defensar la fórmula perquè “cada any es recollien de terra centenars de caramels que anaven a les escombraries”. Així, des de l’ens comunal es va assegurar que “enguany es van destinar els mateixos recursos a unes bosses de llaminadures que tots els infants recollien a la sala de festes de la mà dels reis, es va oferir coca amb xocolata a tots i, a més a més, pel pare Noel es va regalar una joguina a tots els petits”. També es va posar en valor des de la corporació encampedana els focs d’artifici i una baixada de torxes “única al país” per completar l’arribada dels tres Reis Mags de l’Orient.

tracking