tradicions

Els Reis d'Orient omplen de màgia el Principat

La rua conjunta de les parròquies centrals s'ha recuperat enguany amb 17 carrosses, 16 remodelades i una de nova

L'arribada del Reis d'Orient

L'arribada del Reis d'Orient

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Reis d'Orient han omplert de màgia el Principat. Ses Majestats han passejat per totes les paròquies i han arribat a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany amb lacavalcada conjuntaque s'ha recuperat enguany per repartir il·lusió entre els nens i nenes, que han pogut saludar a Ses Majestats els Reis d’Orient pel seu pas per les parròquies centrals. Un any més, s'han repartit 10.000 quilos de caramels per endolcir la nit més màgica de l’any, segons va informar al Diari el vicepresident de la Unió Proturisme d’Escaldes-Engordany, Jordi Llobet. En aquest sentit, Llobet va apuntar a l’esforç que s’ha fet aquest any, ja que les llaminadures han pujat de preu considerablement a causa de la inflació.

D’altra banda, des de l’organització es va celebrar que s’estreni una nova carrossa, mentre que les altres s’han remodelat, després d’haver estat tres anys aturades. En total, sumaran 17 vehicles, 13 d’Escaldes-Engordany i 4 d’Andorra la Vella. Les carrosses del Patge Reial i de Ses Majestats d’Orient estaran custodiades per col·laboradors amb capa daurada. La resta estaran animades, cadascuna, per una vintena de participants i comptaran amb un equip de deu persones que n’assumirà la seguretat i l’acompanyament. També hi participaran grups d’animació amb disfresses de personatges d’actualitat. De fet, en total la rua comptarà amb la col·laboració de 500 persones.

Llobet va avançar que estan molt contents de recuperar la rua i que “estem preparats perquè els carrers estiguin plens”. Així, per garantir la seguretat dels assistents, va detallar que s’instal·laran tanques als carrers. “Preveiem molta afluència, com abans de la pandemia”, va sostenir.

Aquest any, la cavalcada començarà a Escaldes-Engordany i acabarà a Andorra la Vella. Per primer cop, recorrerà tot l’eix comercial, des de l’Església fins al carrer de la Unió, de la parròquia escaldenca. En concret, avui a les 18:30 h sortirà des de la plaça dels Dos Valires i passarà pels carrers Esteve Albert i Josep Viladomat per dirigir-se cap a les avingudes de les Escoles i Carlemany. El seguici entrarà a Andorra la Vella pel carrer de la Unió i recorrerà l’avinguda Meritxell en direcció a les places Rebés i Príncep Benlloch per acabar a la plaça del Poble cap a les 20:30 h, on s’habilitarà el Palau Reial perquè Ses Majestats rebin els infants.

Carter reial

A més, Llobet va recordar que avui a les dotze del migdia el Carter Reial recollirà les cartes dels nens i nenes que vulguin entregar-li a la plaça dels Coprínceps d’Escaldes-Engordany.

LES ALTRES CAVALCADES

Sant Julià de Lòria

L’inici serà a les 18 hores a la plaça Francesc Cairat i s’acabarà a la de la Germandat.

La Massana

La sortida serà al Prat Gran a les 17 hores i s’acabarà a la plaça de les Fontetes.

Canillo

El punt de sortida (18 h) serà la plaça Carlemany.

Encamp

La sala de festes acollirà des de les 16 h activitats infantils. A les 18 h es rebran els Reis.

Pas de la Casa

A les 18 h es farà la baixada de torxes i a les 19 h, a la sala de festes, es rebran els Reis.

Ordino

L’ACCO rebrà els Reis a partir de les 19 hores.

10.000 quilos de caramels a la cavalcada d'Escaldes i la capital

tracking