Sessió de consell de comú

Sant Julià reserva 2,5 milions per a la reconstrucció del Centre Cultural

El comú preveu un 36,34% d'increment dels ingressos gràcies al creixement de la construcció

Estat de l'interior del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, ahir.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de comú de Sant Julià de Lòria ha aprovat avui al matí un pressupost de 21 milions d'euros. Una de les partides més importants dels comptes, d'un import de 2,5 milions d'euros, s'ha reservat per a les obres de reconstrucció del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, que va quedar parcialment destruït el passat 9 de novembre arran d'un incendi. La resta d'inversions en concentren en la millora i el manteniment d'infraestructures comunals, sobretot la xarxa d'aigua potable i les carreteres secundàries. En el capítol d'ingressos, destaca la previsió a l'alça, del 36,34% respecte del pressupost per al 2022 i de 3,9 milions d'euros en termes absoluts, pel concepte d'impostos directes. En la sessió la consellera de Finances, Maria Àngels Marfany, ha informat que l'entrada de sol·licituds de llicència de construcció per obra nova o ampliació d'immobles existents fa pensar al comú que el sector mantindrà l'impulsa a la parròquia l'any que ve.

Pel que fa a l'endeutament, el 30 de setembre d'aquest any se situava en poc menys de 8,5 milions d'euros, una xifra que equival al 58% de la mitjana d'ingressos del comú en els últims tres anys. Cal recordar que el màxim permès per la Llei de finances comunals és del 200%. El comú preveu acabar el 2023 amb un endeutament del 99%, tot i que aquest percentatge dependrà "en gran part de la trajectòria de les obres de reconstrucció del Centre Cultural i de Congressos Lauredià i de l'import que quedi cobert per la companyia d'assegurances", ha puntualitzat Marfany.

En la sessió també s'ha aprovat l'ordinació tributària per al 2023, que estableix un increment lineal de taxes, tributs i preus públics del 7% per ajustar-los a la previsió d'augment de l'Índex de Preus al Consum (IPC). D'altra banda, s'ha augmentat la bonificació del 75 al 100% de l'impost de radicació d'activitats comercials, empresarials i professionals per als 12 primers mesos d'activitat de les empreses que s'instal·lin a la parròquia. També s'ha bonificat del 80 al 90% l'impost de construcció per a edificacions destinades a ús d'habitatge (si es tracta de persones jurídiques només si es destinen al mercat de lloguer) i aparcaments.

tracking