pla de viabilitat

El Coll d'Ordino es vol mantenir obert per seguretat

És una via alternativa en cas de tall o col·lapse de la CG-2 i la CG-3

Presentació del pla de viabilitat del COEX.sfga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de Conservació i Explotació de carreteres d’Andorra (COEX) s’ha fixat com un dels reptes per a aquest hivern mantenir oberta durant tots els dies la carretera del Coll d’Ordino. Així ho va indicar el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, durant la presentació del pla de viabilitat per a aquesta temporada que va tenir lloc dimarts passat.

Aquesta carretera està considerada, en base a la Llei 18/2016, del 30 de novembre, de designació de carretres i gestió de la xarxa viària com a part de la xarxa bàsica de carreteres. Per aquesta raó, segons han manifestat fonts de l’executiu, es considera “interessant” mantenir-la oberta “en la mesura del que sigui possible, com a alternativa en cas d’accident o tall o col·lapse de la Carretera General 3 i Carretera General 3”. D’altra banda, es vol que la via estigui oberta durant tot l’hivern també “per qüestions d’accessibilitat i seguretat i pels serveis d’urgències”, segons van indicar des del Govern.

Unes 30 persones formen part de l’equip de vialitat hivernal del COEX. El pla d’aquest servei per a la temporada d’hivern inclou totes les tasques per treure la neu i vigilar allaus que afecten tant a les carreteres generals com a les carreteres secundàries. En aquest sentit, aquest any s’han fet treballs per assegurar la zona de Soldeu on l’any passat hi va haver una allau que no estava registrat.

tracking